Κόσμος

Ερντογάν: Έκοψε κορδέλες σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία στον πλανήτη! – video

Ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία παγκοσμίως (!) εγκαινίασε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σήμερα Πέμπτη (14.3.2019).

Αψηφώντας τις επικρίσεις που διατυπώνονται σε βάρος του για τα πολυδάπανα και μεγαλεπήβολα κατασκευαστικά έργα που έχουν σηματοδοτήσει τη 16χρονη διακυβέρνησή του, ο Ερντογάν έκοψε τις… κορδέλες του “Ankara City Hospital”.

Το νοσοκομείο – μαμούθ κόστισε περίπου 1 δισεκατομμύριο ευρώ, είναι εξοπλισμένο με 3.810 κρεβάτια και η έκτασή του ισοδυναμεί με περίπου 100 ποδοσφαιρικά γήπεδα. Διαθέτει 131 χειρουργεία και 904 πολυκλινικές, ενώ θα έχει τη δυνατότητα να υποδεχθεί 30.000 ασθενείς και να παράσχει φροντίδες σε 8.000 έκτακτους ασθενείς την ημέρα, όταν θα βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία.

ankara hospital e

Κράξιμο… γιατρών στον Ερντογάν

Οι επικριτές του σχεδίου υποστηρίζουν ότι το μέγεθος του νοσοκομείο θα καταστήσει δυσκολότερο τον έλεγχο για την εξάπλωση ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων και οι αποστάσεις που θα καλείται να διανύσει ο ασθενής θα είναι επιζήμιες για τον ίδιο αλλά και την εργασία του ιατρικού προσωπικού.

Ο Ιατρικός Σύλλογος της Τουρκίας (ΤΤΒ) έστειλε επιστολή στο υπουργείο Υγείας, χωρίς, προς το παρόν, να έχει λάβει κάποια απάντηση.

“Έχει αποδειχθεί, σε έρευνες που διεξήχθησαν παγκοσμίως, ότι τα κεντρικά νοσοκομεία δεν είναι οικονομικά αποδοτικά κι επιδρούν αρνητικά στη δημόσια υγεία” είπε στο Reuters ο πρόεδρος του ΤΤΒ Σινάν Αντίγιαμαν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το μέγεθος και η τοποθεσία του “Ankara City Hospital” θα προκαλέσουν προβλήματα στην κυκλοφορία περιμετρικά του νοσοκομείου, καθώς βρίσκεται σε έναν από τους κεντρικότερους και πλέον πολυσύχναστους δρόμους της πόλης, στη συνοικία Μπιλκέντ.

Erdogan new giant hospital

Τι απαντά ο Σουλτάνος

Ο Ερντογάν απάντησε ότι όσοι αντιτίθενται σε τέτοια νοσοκομεία τάσσονται κατά όλων των μεγάλων έργων που ανέλαβαν οι κυβερνήσεις του.

“Καταφέρονται εναντίον των γεφυρών, των αυτοκινητόδρομων, των σηράγγων, των αεροδρομίων, των σιδηροδρομικών γραμμών ταχείας κυκλοφορίας, των νοσοκομείων και των σχολείων, όμως εκείνοι είναι που τα χρησιμοποιούν περισσότερο”, είπε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους σε μια ομιλία που εκφώνησε στην τελετή των εγκαινίων.

“Όπως ακριβώς κάναμε στην αμυντική βιομηχανία, πρέπει να σώσουμε τη χώρα μας από την εξάρτηση από τους ξένους στους τομείς της ιατρικής και ιατρικής τεχνολογίας” τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ανείπωτη τραγωδία στην Ταϊλάνδη: 32 οι νεκροί από την κατάρρευση γερανού σε τρένο, πάνω από 60 τραυματίες
Επτά από τους 60 τραυματίες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, ενώ τρεις αγνοούνται - Από την πτώση του γερανού εκτροχιάστηκε το τρένο το οποίο συνέδεε την πρωτεύουσα Μπανγκόκ με την επαρχία Ούμπον Ράτσατανι
Πολύνεκρο δυστύχημα με τρένο στην Ταϊλάνδη
Τραμπ: «Οι ΗΠΑ χρειάζονται την Γροιλανδία – Το NATO να βοηθήσει ώστε να την πάρουμε αλλιώς θα το κάνουν Ρωσία ή Κίνα»
«Το ΝΑΤΟ γίνεται πολύ πιο ισχυρό και αποτελεσματικό με τη Γροιλανδία στα χέρια των ΗΠΑ, οτιδήποτε λιγότερο είναι απαράδεκτο» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος
Ο Ντόναλντ Τραμπ
Οι συγγενείς του καταδικασμένου σε θάνατο Ερφάν Σολτανί στο Ιράν εκλιπαρούν τον Τραμπ: «Μην τον αφήσετε να πεθάνει»
Ο 26χρονος Ερφάν Σολτανί αναμένεται να απαγχονιστεί σήμερα Τετάρτη 14.01.2026 - Παρά τις προειδοποιήσεις του Τραμπ, το Ιράν αγνόησε τις απειλές και δεσμεύτηκε να επισπεύσει τις εκτελέσεις
Ο 26χρονος Ερφάν Σολτανί