Σάββατο, 11 Μαΐ
16oC Αθήνα

Ερντογάν: Η Ελλάδα έχει S-300 αλλά κανείς δεν είπε τίποτα

S-300 Ερντογάν

Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ο Ερντογάν εμπλέκει την Ελλάδα σε όλες του τις συζητήσεις. Έτσι και στη συνέντευξή στο Bloomberg όταν ρωτήθηκε για την εμπλοκή με τους S-400 πέταξε τη μπάλα στην εξέδρα λέγοντας πως και η Ελλάδα έχει αγοράσει τους s-300 αλλά τότε δεν υπήρξαν αντιδράσεις.

Οι ελληνικοί s-300 μπήκαν στο στόχαστρο του Ερντογάν για να δικαιολογήσει τις επιλογές του στην αμυντική συνεργασία με τη Μόσχα η οποία προκαλεί αντιδράσεις στο ΝΑΤΟ και ειδικότερα στις ΗΠΑ.

Όταν ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο Bloomberg αν είναι έτοιμος να πληρώσει το τίμημα ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι “στο ΝΑΤΟ αυτή τη στιγμή, η Ελλάδα είναι σύμμαχος και όπως είναι γνωστό η Ελλάδα αγόρασε πυραύλους S-300 από τη Ρωσία. Έχουν πει τίποτα στην Ελλάδα για τους S-300; Δεν έχουν πει”.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι η Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Γ. Στόλτενμπεργκ είπε για την απόφαση που έχει λάβει η Τουρκία αναφορικά με τους S-400 πως “είναι επιλογή του συμμάχου μας, μπορούν να λάβουν μια τέτοια απόφαση”.

Όπως υπογράμμισε ο Τούρκος Πρόεδρος, «θα αγοράσουμε τα προϊόντα που θεωρώ πως είναι στρατηγικά, όπως το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο, από τη Ρωσία. Δεν μπορούμε να κόψουμε τους δεσμούς μας με τη Ρωσία από αυτήν την άποψη. Είμαστε σύμμαχοι με τις ΗΠΑ, χρειαζόμαστε αλληλεγγύη, όχι κυρώσεις».

Ερωτηθείς για τις σχέσεις του με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, ο Ερντογάν απάντησε πως «μέχρι στιγμής δεν έχουμε πρόβλημα. Όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν σημεία όπου οι σκέψεις μας δεν ευθυγραμμίζονται».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις