Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Ερντογάν: Έχω αποδείξεις ότι ο Κιλιτσντάρογλου ήταν στο πραξικόπημα – Νέες απειλές κατά ΗΠΑ για τα F-35

Ερντογάν: Έχω αποδείξεις ότι ο Κιλιτσντάρογλου ήταν στο πραξικόπημα – Νέες απειλές κατά ΗΠΑ για τα F-35

Ύστερα από εφτά ομιλίες, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν… ακμαιότατος, ολοκλήρωσε τον “μαραθώνιο” της Παρασκευής (22.06.2018) με συνέντευξη στο κρατικό κανάλι TRT, που προβλήθηκε ζωντανά αργά το βράδυ.

Αρχικά, ο Ερντογάν κάλεσε τους ψηφοφόρους να μην πάνε διακοπές, αλλά να σπεύσουν στις κάλπες την ερχόμενη Κυριακή (24.06.2018) και να ψηφίσουν στις πρόωρες εκλογές της Τουρκίας.

Και στη συνέχεια… χείμαρρος! Στο επίκεντρο των “πυρών” ο Μουχαρέμ Ιντζέ και ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP).
“Πολλές φορές έχετε δείξει στα κανάλια σας όταν στο παρελθόν ο κύριος Ιντζέ και ο κύριος Κιλιτσντάρογλου έβριζαν ο ένας τον άλλον. Πολλές φορές ο κύριος Ιντζέ χρησιμοποίησε άσχημη γλώσσα. Πολλές φορές τα έδειξα αυτά σε συγκεντρώσεις μας και ο κόσμος γέλαγε”.

Και συνέχισε: “Δεν χρειάζεται να αναφέρω τους άλλους υποψηφίους. Ο πρώτος άνθρωπος που συνάντησε ο κύριος Ιντζέ, όταν έγινε υποψήφιος, ήταν στη φυλακή, ο Ντεμιρτάς. Κάποιος που έχει πίσω του μια τρομοκρατική οργάνωση. Το έκανε λες και ήθελε να πάρει την ευλογία του. Ποιος είναι λοιπόν αυτός ο κύριος; Μπορεί να πήγε στο Ντιγιάρμπακιρ και στις άλλες πόλεις με κουρδικό πληθυσμό. Πήγαμε κι εμείς. Δεν μπορεί να τους κοροϊδέψει ο κύριος Ιντζέ. Χάρη στην πολιτική μας, αυτές οι πόλεις είναι διαφορετικές πια. Είναι δική μας γη και δεν μπορούσαμε να τους αφήσουμε έτσι. Και εκεί είναι η πατρίδα μας. Οι τρομοκράτες καταστρέφουν, εμείς χτίζουμε. Κι εδώ που είμαστε σε αυτό το κανάλι, έχουμε ένα κανάλι στα κουρδικά. Ποιος τους το έδωσε αυτό; Εμείς! Εγώ τους αποκαλώ “οι Κούρδοι αδερφοί μου και οι αδερφές μου”.

Κιλιτσντάρογλου και πραξικόπημα

Ο Ερντογάν ενέπλεξε για άλλη μια φορά τον πρόεδρο του CHP, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, στην απόπειρα πραξικοπήματος, στις 15 Ιουλίου 2016.

“Η αντιπολίτευση ήταν σχεδόν μέρος του πραξικοπήματος. Πριν από εκείνο το βράδυ, στο ραδιόφωνο, έλεγε ο κύριος Κιλιτσντάρογλου ότι θα ήταν ο πρώτος που θα αντιμετώπιζε τα τανκς. Εκείνο το βράδυ, προσγειώθηκε στο Ατατούρκ. Εμείς όλοι ερχόμαστε στην Κωνσταντινούπολη αν και δεν το είχαμε πει στην αρχή. Τόσος κόσμος μας περίμενε στο αεροδρόμιο. Όπως ο κύριος αυτός συνεννοήθηκε με τα τανκς και πήγε στο σπίτι του δημάρχου του Μπακίρκιοϊ και έβλεπε τι γινόταν, πίνοντας το τσάι του. Γιατί δεν έμεινε στο αεροδρόμιο μαζί με τον κόσμο; Έλεγε, ότι δεν του είπε κανείς να βγει στους δρόμους. Έπρεπε να του στείλω ειδική πρόσκληση; Εγώ είπα σε όλους να βγουν. Έχω αποδείξεις για τις συνεννοήσεις που έκανε. Όλα αυτά είναι πολύ σημαντικά. Δεν μιλάμε έτσι, για να περνάει η ώρα… Τώρα κάνει τον δικηγόρο αυτών που είναι στη φυλακή. Δεν νομίζω ότι αυτός και κάποιοι από το κόμμα του έχουν περάσει το τεστ σχετικά με το πραξικόπημα”.

Απειλές Ερντογάν για τα F-35

Ο Τούρκος πρόεδρος εξαπέλυσε νέες απειλές κατά των ΗΠΑ για τα F-35.
“800 εκατομμύρια δολάρια πληρώσαμε για τα αεροπλάνα, αλλά τώρα δεν θέλουν να μας τα δώσουν. Ελπίζω να μην κάνουν αυτό το λάθος,” είπε ο “σουλτάνος”. Και πρόσθεσε: “Πρέπει να ξέρουν ότι η Τουρκία δεν είναι η Τουρκία του παρελθόντος. Μπορούμε να φτιάξουμε και μόνοι μας αεροπλάνα και θα το κάνουμε.”

Μάλιστα, με περισσή αλαζονεία ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παρά την αναιμική κατάσταση της τουρκικής οικονομίας σημείωσε: “Ανάμεσα στις G20 είμαστε έτοιμοι να πάμε τα πράγματα στο επόμενο επίπεδο στην οικονομία. Τα πράγματα θα βελτιωθούν και θα γίνουμε πιο αποτελεσματικοί”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις