Κόσμος

Ερντογάν: Για να υπάρξει ειρήνη στη Λιβύη, πρέπει να σταματήσει ο Χαφτάρ

Στο θέμα της Λιβύης αναφέρθηκε για άλλη μια φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Για να υπάρξει ειρήνη στην περιοχή, θα πρέπει να σταματήσει ο Χαφτάρ, είπε χαρακτηριστικά.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε δημοσιογράφους ταξιδεύοντας από την Αλγερία στην Γκάμπια τόνισε. «Για να υπάρξει ειρήνη στην Λιβύη, ο Χαφτάρ πρέπει να σταματήσει. Ο Χαφτάρ έχει αναλάβει κάποιες πολύ άσχημες πρωτοβουλίες στη Λιβύη και εμείς αναγκαζόμαστε και εμείς ακολοθούμε. Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο. Η λύση για τη Λιβύη είναι ξεκάθαρη: Η εφαρμογή της εκεχειρίας και η λειτουργία της πολιτικής διαδικασίας», είπε σύμφωνα με όσα αναφέρει το Anadolu.

“Ελπίζουμε ότι αυτοί που ήρθαν στη σύνοδο κορυφής του Βερολίνου στις 19 Ιανουαρίου, άκουσαν επίσης αυτά τα σχόλια και θα καθορίσουν την στάση τους αναλόγως”, δήλωσε ο Ερντογάν, αναφερόμενος στην ασυμβίβαστη στάση του Χάφταρ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Έπεσε λίγο μετά την απογείωση στην Τουρκία το αεροσκάφος που μετέφερε τον αρχηγό του γενικού επιτελείου στρατού της Λιβύης - Νεκρός ο Μοχάμεντ Αλί Αχμέντ Αλ Χαντάντ
«Λάβαμε ειδοποίηση για αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους κοντά στην Haymana, ωστόσο δεν ήταν δυνατή η επαναφορά της επικοινωνίας με το αεροσκάφος μετά από αυτό» ανέφερε σε ανάρτησή του ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών
Defence Ministry 50