Κόσμος

Ερντογάν για Συνθήκη Λωζάννης: Δεν θα υποκύψουμε σε απειλές και εκβιασμούς

«Η Τουρκία δεν θα υποκύψει στη γλώσσα απειλών, εκφοβισμού και εκβιασμού», ξεκαθαρίζει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε μήνυμα του για την 98η επέτειο από την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάννης. 

Ο Τούρκος πρόεδρος έκανε λόγο για νίκες στη Λιβύη και την ανατολική Μεσόγειο, ενώ είπε με νόημα ότι δε θα υποκύψει σε απειλές, εκφοβισμούς και εκβιασμούς ορισμένων κύκλων.

«Σήμερα είναι η 98η επέτειος από την υπογραφή της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάνης, η οποία είναι ένα από τα ιδρυτικά έγγραφα της Δημοκρατίας της Τουρκίας. Ο αγώνας για την ανεξαρτησία του ηρωικού μας έθνους, στέφθηκε με επιτυχία παρά τις αδυναμίες, τις προδοσίες και τις δυσκολίες κι επιβεβαιώθηκε στη διεθνή σκηνή με τη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης.

Η Τουρκία προχωρά με μεγάλη σταθερότητα εδώ και 98 χρόνια στο δρόμο που χάραξε, προκειμένου να χτίσει το λαμπρό της μέλλον με θάρρος και έμπνευση που αντλεί από την ιστορία της. Συνεχίζουμε να αποτρέπουμε τις προσπάθειες προδοσίας της ενότητας, της ακεραιότητας, της ειρήνης και της ευημερίας του έθνους μας».

«Το 2023 θα είμαστε ακόμα πιο ισχυροί»

«Είμαστε αποφασισμένοι να εισέλθουμε στο 2023, οπότε και θα γιορτάσουμε την 100ή επέτειο της Δημοκρατίας μας, ως μια ακόμη πιο ισχυρή, πιο ανεξάρτητη και πιο ευημερούσα χώρα οικονομικά, στρατιωτικά, πολιτικά και διπλωματικά.

Click4more: Αγιά Σοφιά: Προκλητικό μήνυμα Ερντογάν και θρασύτατη ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ

Οι κρίσιμες νίκες που έχουμε επιτύχει σε διάφορους τομείς, από τη Συρία έως τη Λιβύη, από την ανατολική Μεσόγειο έως την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, είναι η σαφέστερη απόδειξη της βούλησής μας να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας. Η Τουρκία δεν θα υποκύψει στις απειλές, τον εκφοβισμό και τον εκβιασμό ορισμένων κύκλων σε οποιονδήποτε αγώνα διεξάγει. Θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματά της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο.

Με αυτές τις σκέψεις, κατά την 98η επέτειο της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάνης, τιμούμε τον εορτασμό του ιδρυτή της Δημοκρατίας μας, Μουσταφά Κεμάλ και των συντρόφων του. Εύχομαι το έλεος του Θεού στους ήρωές μας και υγεία και ευεξία σε όλους τους βετεράνους μας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αδιανόητη πρόκληση από Ζαχάροβα: Η Ρωσία θα απαντήσει στην Ελλάδα για την κοινή παραγωγή drones με την Ουκρανία
Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ καταγγέλλει «εχθρικές ενέργειες» της Αθήνας και προαναγγέλλει αντίδραση στη συμφωνία Μητσοτάκη–Ζελένσκι για κοινή παραγωγή μη επανδρωμένων συστημάτων στη θάλασσα
Η Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα 47
Ουκρανία: Το σχέδιο του Τραμπ απορρίφθηκε ως «εντελώς παράλογο» από αξιωματούχους στο Κίεβο – Ο Ζελένσκι έτοιμος για διαπραγματεύσεις
Το Κίεβο επιβεβαιώνει ότι έλαβε το σχέδιο που προβλέπει μεγάλες εδαφικές και στρατιωτικές παραχωρήσεις — μια πρόταση που πολλοί Ουκρανοί αξιωματούχοι χαρακτηρίζουν «παράλογη» και «προκλητική»
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι
ΗΠΑ: Ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ζόραν Μαμντάνι, δηλώνει «έτοιμος» να συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ
Παραμονή της πρώτης του συνάντησης με τον Αμερικανό πρόεδρο, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος δηλώνει αποφασισμένος να υπερασπιστεί το βιοτικό επίπεδο των Νεοϋορκέζων
Ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ζοράν Μαμντάνι