Κόσμος

Ερντογάν: Η καταδίωξη των τρομοκρατών θα είναι ανελέητη

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι οι τουρκικές αρχές θα συνεχίσουν να καταδιώκουν ανελέητα κι αδιάκοπα τις εξτρεμιστικές οργανώσεις, κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας που εκφώνησε στην πόλη Γκαζιάντεπ όπου ένας βομβιστής αυτοκτονίας που πιστεύεται πως είχε την υποστήριξη του Ισλαμικού Κράτος επιτέθηκε εναντίον ενός γάμου νωρίτερα αυτόν τον μήνα και σκότωσε 54 ανθρώπους.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Οι επιχειρήσεις μας εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων θα συνεχιστούν έως το τέλος» δήλωσε ο Τούρκος ηγέτης ενώπιον χιλιάδων υποστηρικτών του που κρατούσαν σημαίες της Τουρκίας, αναφέροντας ως εξτρεμιστικές οργανώσεις το Ισλαμικό Κράτος, τους Κούρδους μαχητές του PKK και τους υποστηρικτές του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν τον οποίο κατηγορεί η Άγκυρα ότι ενορχήστρωσε την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε επιπλέον ότι οι τουρκικές στη Συρία προσφέρουν τη δυνατότητα στους ανθρώπους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις περιοχές τους, οι οποίες βρίσκονται υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους, την ευκαιρία να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Μεταξύ άλλων από την πόλη της Τζαράμπλους.

«Οι άνθρωποι στους οποίους ανήκει επιστρέφουν» υπογράμμισε. Ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε επίσης ότι θα εγκρίνει την επαναφορά της θανατικής ποινής εφόσον η τουρκική Εθνοσυνέλευση δώσει το πράσινο φως.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ στέλνει στρατό στη Γροιλανδία μετά τη συμφωνία με τη Δανία – «Δεν παραχωρούμε την κυριαρχία μας» απαντά η Κοπεγχάγη
«Αναμένεται άμεσα η στρατιωτική παρουσία στο νησί, απαγορεύοντας παράλληλα στους αντιπάλους των ΗΠΑ να κατασκευάσουν τις δικές τους βάσεις» τονίζει ο Τραμπ
Γροιλανδία
Απαγορεύτηκε η είσοδος σε δημοσιογράφους του CNN και του MS Now στον Λευκό Οίκο – «Παραβίαση του Συντάγματος»
«Έχουμε δικαίωμα βάσει του Αμερικανικού Συντάγματος να καλύπτουμε τις ειδήσεις χωρίς εμπόδια ή παρεμβάσεις από την κυβέρνηση», ανέφερε το CNN σε ανακοίνωσή του
CNN