Τετάρτη, 15 Μαΐ
21oC Αθήνα

Ερντογάν και Μπαν κι Μουν “τινάζουν” στον αέρα τις συνομιλίες για το Κυπριακό

Φωτογραφία EPA
Φωτογραφία EPA

Σαν να μην έφτανε το γεγονός ότι ο Τούρκος Πρόεδρος απέστειλε εν κρυπτώ αεροσκάφος να παραλάβει τον κατοχικό ηγέτη της Κύπρου, προκειμένου να παρακαθίσει στο δείπνο της Ανθρωπιστικής Συνόδου του ΟΗΕ, γεγονός που οδήγησε τον Κύπριο Πρόεδρο να αποχωρήσει, μετέπειτα την σκυτάλη των προκλήσεων πήρε ο ίδιος ο Γ.Γ. του ΟΗΕ!

Και όλα αυτά ενώ υποτίθεται πως οι συνομιλίες στο Κυπριακό είχαν μπει σε μια ορθή πορεία σημειώνοντας σταδιακή πρόοδο, επί συγκεκριμένων πολύ σημαντικών ζητημάτων.

Η πρόοδος όμως που σημειώθηκε τείνει μέσα μόλις σε ένα 24ωρο να μείνει μόνο στα χαρτιά, καθώς σαν να μην έφτανε η παράνομη συμμετοχή του κατοχικού ηγέτη στο δείπνο της Συνόδου, η κατάσταση χειροτέρευσε από την συνάντηση που αμέσως μετά ακολούθησε μεταξύ του κατοχικού ηγέτη με τον Γ.Γ. του ΟΗΕ παρουσία και του Ειδικού Απεσταλμένου του, Έσπεν Μπαρθ Έιντε, εν τη απουσία όμως του Κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη. 

Η οργή στην Λευκωσία ξεχειλίζει, με το Προεδρικό να αναφέρει ότι ο Πρόεδρος αναχωρεί από την Τουρκία, ενώ ακυρώνει και την συνάντηση της Πέμπτης με τον Ειδικό απεσταλμένο.

Διαβάστε πλήρες ρεπορτάζ στο newsit.com.cy

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε