Κόσμος

Ερντογάν: Κράτος τρομοκράτης το Ισραήλ – Όσοι το στηρίζουν να ξέρουν ότι έρχεται η σειρά τους

Πιστός στον στόχο του να εμφανίζεται ως η «φωνή» και η «συνείδηση» όλων των μουσουλμάνων, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε – όπως σχεδόν καθημερινά – νέα επίθεση κατά του Ισραήλ, ενώ παράλληλα κάλεσε τα Ηνωμένα Έθνη και τις μουσουλμανικές χώρες να σταματήσουν τις χειρότερες συγκρούσεις που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας.

Επαναλαμβάνοντας ότι οι ενέργειες του Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ και τη Γάζα δείχνουν ότι πρόκειται για ένα «κράτος τρομοκράτη», ο Ερντογάν είπε ότι έχει συζητήσει το θέμα με ηγέτες 19 χωρών.

«Καλούμε κάθε κράτος και κάθε θεσμό, ανεξαρτήτως της θρησκείας και της προέλευσής του, να δράσει το συντομότερο δυνατόν ενάντια στις επιθέσεις του Ισραήλ», είπε μιλώντας σε μια τηλεδιάσκεψη του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) ο Τούρκος πρόεδρος.

Όσοι τηρούν σιγή ή στηρίζουν ανοιχτά την αιματοχυσία εκ μέρους του Ισραήλ, θα πρέπει να ξέρουν ότι μια μέρα θα έρθει η σειρά τους, συνέχισε.

click4more Γερμανία: Τρομοκρατικές οι επιθέσεις της Χαμάς – Το Ισραήλ έχει δικαίωμα στη νόμιμη άμυνα

Το Ισραήλ σφυροκόπησε και σήμερα τη Γάζα, με πυρά πυροβολικού και αεροπορικά πλήγματα, σκοτώνοντας τουλάχιστον 13 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά. Τουλάχιστον 122 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 51 ήταν γυναίκες και παιδιά, έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες ημέρες στη Γάζα, σύμφωνα με παλαιστινιακές ιατρικές πηγές. Οκτώ άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο Ισραήλ.

«Είναι επιτακτική ανάγκη το Συμβούλιο Ασφαλείας να λάβει γρήγορα μέτρα για να διασφαλίσει την ειρήνη και την ηρεμία στην Ιερουσαλήμ», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Είπε επίσης ότι ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας, που αριθμεί 57 μέλη και προβάλλεται ως η συλλογική φωνή του μουσουλμανικού κόσμου, θα έπρεπε να αναλάβει δράση. «Αν δεν τηρήσει αμέσως μια ξεκάθαρη και αποτελεσματική στάση, θα θεωρηθεί ότι αρνήθηκε την ύπαρξή του», προειδοποίησε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αδιανόητη πρόκληση από Ζαχάροβα: Η Ρωσία θα απαντήσει στην Ελλάδα για την κοινή παραγωγή drones με την Ουκρανία
Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ καταγγέλλει «εχθρικές ενέργειες» της Αθήνας και προαναγγέλλει αντίδραση στη συμφωνία Μητσοτάκη–Ζελένσκι για κοινή παραγωγή μη επανδρωμένων συστημάτων στη θάλασσα
Η Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα 47
Ουκρανία: Το σχέδιο του Τραμπ απορρίφθηκε ως «εντελώς παράλογο» από αξιωματούχους στο Κίεβο – Ο Ζελένσκι έτοιμος για διαπραγματεύσεις
Το Κίεβο επιβεβαιώνει ότι έλαβε το σχέδιο που προβλέπει μεγάλες εδαφικές και στρατιωτικές παραχωρήσεις — μια πρόταση που πολλοί Ουκρανοί αξιωματούχοι χαρακτηρίζουν «παράλογη» και «προκλητική»
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι
ΗΠΑ: Ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ζόραν Μαμντάνι, δηλώνει «έτοιμος» να συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ
Παραμονή της πρώτης του συνάντησης με τον Αμερικανό πρόεδρο, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος δηλώνει αποφασισμένος να υπερασπιστεί το βιοτικό επίπεδο των Νεοϋορκέζων
Ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ζοράν Μαμντάνι