Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Ερντογάν μαινόμενος! “Δεν μπορείτε να μας πυροβολήσετε ή να μας χειραγωγήσετε”

Ερντογάν Τουρκία
Φωτογραφία Reuters

Με τις αγορές τα έχει βάλει τις τελευταίες μέρες ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Με την τουρκική οικονομία να καταρρέει και την τουρκική λίρα να βυθίζεται όλο και περισσότερο, ο «σουλτάνος» βρήκε νέο… εχθρό.

Μιλώντας σε οπαδούς του κόμματος του στην περιοχή Ίστα, ο Ερντογάν έβγαλε ξανά από τη… φαρέτρα του το σενάριο της συνωμοσίας πίσω από την κατάρρευση της τουρκικής οικονομίας. Για όλα, κατά τον Τούρκο πρόεδρο, φταίνε οι ξένοι επενδυτές.

«Δεν μπορείτε να μας πυροβολήσετε, δεν μπορείτε να μας χειραγωγήσετε. Κάποιος είπε ότι θα σταματήσουν τις επενδύσεις, ένας άλλος είπε κάτι άλλο. Δεν μπορείτε να μας ελέγξετε με αναθέματα», είπε ο Ερντογάν.

Οι νέες επιθέσεις του Ερντογάν κατά των αγορών έρχονται ενώ οι δημοσκοπήσεις ενόψει των εκλογών της 24ης Ιουνίου, δεν είναι αυτές που θα ήθελε. Δημοσκοπήσεις που δείχνουν πως ενδέχεται να χάσει την πλειοψηφία στη Βουλή.

Ανοιχτοχέρης Ερντογάν, υπόσχεται… αυξήσεις

Στο μεταξύ, σε ομιλία του το Σάββατο (26.05.2018) ο Ερντογάν “υπέκυψε” ξανά στην… παροχολογία. Αλλά όχι τυχαία. Σύμφωνα με τον εξόριστο δημοσιογράφο Αμπντουλάχ Μποζγκούρτ, οι αυξήσεις, ύψους 21%, που υποσχέθηκε, αφορούν τους αστυνομικούς.

Κατά τομ Μποζκούρτ αυτό δεν είναι παρά δωροδοκία από πλευράς Ερντογάν προς τους αστυνομικούς που θα κληθούν στις εκλογές να διαφυλάξουν την τάξη στα εκλογικά τμήματα. «Με άλλα λόγια, τους δωροδοκεί εγκαίρως για σχεδιασμένες παρατυπίες ώστε να εξασφαλίσει τη νίκη του», γράφει ο εξόριστος Τούρκος δημοσιογράφος.

Με πληροφορίες και από hellasjournal.com

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις