Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Ερντογάν μαινόμενος κατά Ελλάδας και Economist – Παιχνίδια με τις εκλογές

Ερντογάν μαινόμενος κατά Ελλάδας και Economist – Παιχνίδια με τις εκλογές

Η προσευχή της Παρασκευής έγινε και πάλι βήμα για τον Ταγίπ Ερντογάν προκειμένου να επιτεθεί και πάλι στην Ελλάδα αλλά και στο περιοδικό The Economist. Παράλληλα, άρχισε τα παιχνίδια με την ημερομηνία των εκλογών.

Όσον αφορά στην Ελλάδα ο Ταγίπ Ερντογάν μας κατηγόρησε ότι παραβιάζει την συνθήκη της Λωζάνης και άλλες συμφωνίες στρατιωτικοποιώντας τα νησιά. 

Αναφερόμενος μάλιστα σε όσα είπε ο πρωθυπουργός από το Νταβός, είπε: «Οι δηλώσεις Μητσοτάκη δεν επαρκούν για να προσδιορίσουν την τύχη της περιοχής. Βλέπουμε ότι η προσέγγιση τόσο της Λωζάνης όσο και των νησιών δεν εφαρμόζεται αυτή τη στιγμή από τις ελληνικές αρχές».

Για το βρετανικό περιοδικό The Economist το οποίο μεταξύ άλλων έγραψε ότι η Τουρκία είναι στα πρόθυρα της δικτατορίας και αποκάλεσε τον Ερντογάν, «νταή» ο Τούρκος Πρόεδρος απάντησε: «Το βρετανικό περιοδικό καθορίζει τη μοίρα της Τουρκίας; Το έθνος μου την καθορίζει. Ό,τι λέει το έθνος μου, αυτό συμβαίνει στην Τουρκία».

Παιχνίδια με την ημερομηνία των εκλογών 

Πριν από λίγα 24ωρα, ο Τούρκος Πρόεδρος είχε αναφέρει την 14η Μαΐου ως ημερομηνία των εκλογών αλλά σήμερα άρχισαν τα παιχνίδια. Απαντώντας στην αντιπολίτευση, ο Ταγίπ Ερντογάν ξεκαθάρισε ότι αν δεν γνωρίζουν ποιος έχει την εξουσία να ανακοινώσει τις εκλογές θα τους το πει εκείνος: «Ο Πρόεδρος τις ανακοινώνει πριν από 60 ημέρες», είπε ο Ερντογάν. «Αν ανακοινωθούν στις 10 Μαρτίου, θα γίνουν εκλογές μετά από 60 ημέρες», είπε. Με τη δήλωση αυτή ο Ερντογάν ανέφερε για πρώτη φορά την ημερομηνία της 10ης Μαρτίου για την ανακοίνωση της εκλογικής απόφασης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις