Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ερντογάν μαινόμενος! “Θα συντρίψουμε την επίθεση στην τουρκική λίρα”

Ερντογάν μαινόμενος! “Θα συντρίψουμε την επίθεση στην τουρκική λίρα”

Σαφές μήνυμα στις ΗΠΑ του Ντόναλντ Τραμπ που ασκούν ασφυκτικές πιέσεις στην τουρκική οικονομία και απαιτούν από την Άγκυρα να μην αγοράσει τους S-400 από τη Ρωσία, έστειλε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Υποσχέθηκε να συντρίψει την επίθεση που δέχεται η τουρκική λίρα και διεμήνυσε ότι δεν θα κάνει πίσω για τους ρωσικούς πυραύλους.

Η τουρκική λίρα έχει γίνει στόχος επιχείρησης αλλά η Τουρκία θα συντρίψει την επίθεση αυτή και η αστάθεια του νομίσματός της θα παρέλθει “βρυχήθηκε” ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του, την Παρασκευή (31.08.2018), λίγες ώρες μετά την είδηση “βόμβα” για τη χρεοκοπία της Turk Telekom και ενώ εντείνονται οι φόβοι πως κι άλλες επιχειρήσεις, κυρίως από τον κατασκευαστικό κλάδο, να έχουν την ίδια πορεία.

Σε ομιλία του κατά διάρκεια τελετής αποφοίτησης αξιωματικών του στρατού, ο Ερντογάν τόνισε πως η Τουρκία λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα ως απάντηση στην πτώση της ισοτιμίας της λίρας και αρχίζει να βλέπει συγκεκριμένα αποτελέσματα.

Μήνυμα στον Τραμπ: Θα πάρουμε τους S-400 και σύντομα

Στη διάρκεια της ίδιας ομιλίας του, ο Ερντογάν δήλωσε επίσης πως η Τουρκία χρειάζεται τις ρωσικής κατασκευής συστοιχίες πυραύλων εδάφους-αέρος S-400 και θα τις προμηθευθεί το συντομότερο δυνατόν.

Οι ΗΠΑ έχουν εκφράσει ανησυχία πως η σχεδιαζόμενη από τη σύμμαχό τους στο ΝΑΤΟ Τουρκία ανάπτυξη των S-400 μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια ορισμένων αμερικανικής κατασκευής όπλων και άλλων τεχνολογιών που χρησιμοποιούνται από την Τουρκία, περιλαμβανομένων των αεριωθουμένων F-35.

Ο Ερντογάν είπε πως η Τουρκία χρειάζεται επίσης τα μαχητικά F-35 και θα συνεχίσει να πληρώνει τις δόσεις της για να τα προμηθευθεί από τις ΗΠΑ, αλλά θα προμηθευθεί αεριωθούμενα από αλλού αν οι ΗΠΑ σταματήσουν την παράδοση των μαχητικών αεροπλάνων F-35.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις