Δευτέρα, 4 Μαρ.
12oC Αθήνα

Ερντογάν: Μπάιντεν και Μπλίνκεν στηρίζουν το αίτημά μας για τα F-16

Ερντογάν: Μπάιντεν και Μπλίνκεν στηρίζουν το αίτημά μας για τα F-16

Ο Τζο Μπάιντεν και ο Άντονι Μπλίνκεν στηρίζουν το αίτημά μας για τα F-16, υποστήριξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επιστρέφοντας στην Τουρκία από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους.

Σύμφωνα με τον Ταγίπ Ερντογάν, Τζο Μπάιντεν και Άντονι Μπλίνκεν του ανέφεραν για το φλέγον ζήτημα των F-16 πως «ασχολούμαστε με το θέμα, το παρακολουθούμε».

Όπως εξήγησε, η διαδικασία θα συνεχιστεί από τον υπουργό Εξωτερικών Χακάν Φιντάν και τον αρχηγό των μυστικών υπηρεσιών Ιμπραΐμ Καλίν. «Ελπίζουμε ότι θα διασφαλίσουν ότι η διαδικασία θα είναι υπέρ της χώρας μας», σχολίασε.

Ακόμη, ο Ερντογάν επεσήμανε ότι Τούρκοι υπουργοί θα διεξαγάγουν περαιτέρω συνομιλίες με ομολόγους τους των ΗΠΑ για την πώληση των μαχητικών F-16.

Είπε, επίσης, πως οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συνάντησε είχαν θετική θέση σχετικά με την αναβίωση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας.

«Μετά τα θετικά βήματα που βλέπουμε από την ΕΕ, θα αρχίσουμε την εργασία για εφαρμογή των υποσχέσεων που έχουμε δώσει», δήλωσε ο Ερντογάν, μερικές ημέρες αφότου συμφώνησε απροσδόκητα να στείλει στο κοινοβούλιο το αίτημα της Σουηδίας για ένταξη στη συμμαχία του ΝΑΤΟ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις