Τρίτη, 30 Απρ.
17oC Αθήνα

Ερντογάν ο Μεγαλομανής: Σε Συρία, Λιβύη, ανατολική Μεσόγειο αποκαλύπτεται η δύναμή μας

Ερντογάν ο Μεγαλομανής: Σε Συρία, Λιβύη, ανατολική Μεσόγειο αποκαλύπτεται η δύναμή μας

Από το μαυσωλείο του Κεμάλ Ατατούρκ, του ανθρώπου που θέλει να… «σβήσει» για να γίνει εκείνος ο «πατέρας» της Τουρκίας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν μπόρεσε να κρύψει τη μεγαλομανία του.

Στην Τουρκία συνεδριάζει σήμερα (23.07.2020) το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο. Πριν από τη συνεδρίαση ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φόρεσε τη μάσκα του και πήγε μαζί με τον υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ και άλλους ανώτατους αξιωματικούς στον τάφο του Κεμάλ Ατατούρκ.

Click4more Βερολίνο: Διαψεύδει ότι Ελλάδα και Τουρκία ήρθαν στα πρόθυρα πολέμου αλλά επιβεβαιώνει μεσολάβηση Μέρκελ

Αφού κατέθεσε στεφάνι στο μνήμα του ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας, μια μέρα πριν ανατρέψει οριστικά την απόφαση του Κεμάλ για την Αγιά Σοφιά (την είχε κάνει Μουσείο εκείνος το 1934), ο Ερντογάν μίλησε για την δύναμη της Τουρκίας και τις ικανότητες του στρατού της που φαίνονται όπου εμπλέκεται.

«Τα ιστορικά επιτεύγματα που έχουμε επιτύχει σε διαφορετικά μέτωπα από τη Συρία έως τη Λιβύη, από την ανατολική Μεσόγειο έως και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας αποκαλύπτουν τη δύναμη της χώρας μας και τις ικανότητες του στρατού μας», είπε ο Ερντογάν.

Και η μεγαλομανία δεν είχε τέλος. «Με την αυστηρή πειθαρχία, την υψηλή αίσθηση καθήκοντος και τις τεράστιες ικανότητες αποτροπής, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εξακολουθούν να αποτελούν την εγγύηση της ασφάλειας και της επιβίωσης της πατρίδας μας ενάντια στα κακά μάτια», τόνισε ο Ερντογάν.

Με πληροφορίες από sigmalive.com

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις