Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Ερντογάν: Ο Μπάιντεν δεν μας έθεσε κανέναν όρο για την πώληση των F-16

Ερντογάν: Ο Μπάιντεν δεν μας έθεσε κανέναν όρο για την πώληση των F-16
Φωτογραφία αρχείου Reuters

“Ο όρος που τέθηκε από την Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ για την πώληση των F-16 στην Άγκυρα δεν είναι δεσμευτικός”, δήλωσε σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την πτήση της επιστροφής του από την Τεχεράνη.

Σύμφωνα με τη ενημέρωση που δόθηκε από την τουρκική προεδρία, ο Ερντογάν τόνισε ότι ο Αμερικανός ομόλογος του, Τζο Μπάιντεν, δεν έθεσε όρους για την πώληση των αεροσκαφών, όταν οι δύο τους συναντήθηκαν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στην Μαδρίτη τον περασμένο μήνα.

Ο όρος που τέθηκε από την Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ για την πώληση των F-16 στην Άγκυρα, είναι ότι δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για την παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου.

Επαναλαμβάνοντας την απειλή του βέτο στην ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, αν οι δύο χώρες δεν τηρήσουν τα υπεσχημένα, ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε ότι σχεδόν όλες οι βορειοευρωπαϊκές χώρες έχουν μετατραπεί σε «φωλιές τρομοκρατίας» και πρόσθεσε ότι οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ Γερμανία, Ολλανδία, Γαλλία, Ιταλία και Βρετανία επιτρέπουν επίσης σε οργανώσεις που η Τουρκία θεωρεί ότι αποτελούν τρομοκρατικές οργανώσεις να δρουν ελεύθερα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις