Κόσμος

Ερντογάν ο… “πραξικοπηματιοφάγος”! 40.000 άνθρωποι υπό κράτηση, 20.000 συλλήψεις!

Συνολικά 40.029 πρόσωπα έχουν τεθεί υπό κράτηση στην Τουρκία στο πλαίσιο των ερευνών για την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου και περίπου οι μισοί από αυτούς έχουν συλληφθεί επίσημα, δήλωσε σήμερα ο τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του που αναμεταδόθηκε απευθείας από την τουρκική κρατική τηλεόραση, ο Γιλντιρίμ ανέφερε ότι 20.355 πρόσωπα έχουν επισήμως συλληφθεί καθώς τα βαρύνουν υποψίες ότι ενέχονταν στην απόπειρα, την οποία η Άγκυρα επιρρίπτει σε οπαδούς του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.

Ακόμη, ο Γιλντιρίμ δήλωσε ότι 79.900 πρόσωπα απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους στον κρατικό μηχανισμό εν μέσω των διωγμών μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στις τάξεις του στρατού, της αστυνομίας, του δικαστικού σώματος και της δημόσιας διοίκησης.

Κατά τον τούρκο πρωθυπουργό, έκλεισαν 4.262 εταιρείες και θεσμοί που συνδέονται με τον Γκιουλέν.

Ο Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος ζει αυτοεξόριστος στην Πενσιλβάνια από το 1999, διαψεύδει ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα, το οποίο καταδίκασε.

Η Τουρκία αξιώνει την έκδοσή του από τις αρχές των ΗΠΑ. Η Ουάσινγκτον λέει ότι θα προχωρήσει στην έκδοση μόνο εάν της παρουσιαστούν πειστικά αποδεικτικά στοιχεία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πάνω από 200 συλλήψεις στην Άγκυρα πριν από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ
Η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ έχει προγραμματιστεί για τις 7 και 8 Ιουλίου στην τουρκική πρωτεύουσα και σε αυτή θα συμμετάσχουν οι ηγέτες των 32 χωρών μελών, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ
αστυνομία
Στη μολυσμένη θάλασσα η λύτρωση από τη ζέστη στη Γάζα - Οι εκτοπισμένοι δροσίζονται και πλένουν τα ρούχα τους, «φούρνος» οι σκηνές
Έπειτα από σχεδόν δύο χρόνια πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, σχεδόν ολόκληρος ο πληθυσμός της Γάζας έχει εκτοπιστεί - Χιλιάδες οικογένειες ζουν πλέον σε πρόχειρους καταυλισμούς, σκηνές ή κατεστραμμένα κτίρια
Κόσμος κάνει μπάνιο στη Γάζα
Μαρί Φρανς βαν Χέιλ: Ποια είναι η σύζυγος του Άντι Μπέρναμ – Από το «Ραντεβού στα Τυφλά» στην Ντάουνινγκ Στριτ
Ο πρώην δήμαρχος του Μάντσεστερ και νικητής της πρόσφατης αναπληρωματικής εκλογής στο Μάκερφιλντ Άντι Μπέρναμ, θεωρείται το απόλυτο φαβορί στη μετά - Στάρμερ εποχή
Μαρί-Φρανς βαν Χέιλ: Η σύζυγος του Άντι Μπέρναμ