Κόσμος

Ερντογάν: Πατρίδα των Τουρκοκυπρίων η Κύπρος, υποχρέωσή μας να είμαστε αλληλέγγυοι

«Είναι υποχρέωσή μας να ενεργούμε αλληλέγγυα με τους Τουρκοκύπριους, οι οποίοι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της μεγάλης τουρκικής οικογένειας» δήλωσε ο Ερντογάν μιλώντας στην Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Τουρκογενών Κρατών, η οποία γίνεται στην Αστάνα του Καζακστάν.

Ο Ερντογάν υπενθύμισε ότι η Σύνοδος Κορυφής της Σαμαρκάνδης πέρυσι έλαβε την απόφαση να παραχωρήσει ομόφωνα το καθεστώς του μέλους-παρατηρητή στο ψευδοκράτος των Τουρκοκυπρίων. Σύμφωνα με τον Ερντογάν, «με την απόφαση αυτή, ο τουρκικός κόσμος έδειξε σε όλους ότι οι Τουρκοκύπριοι, οι οποίοι δεν εγκατέλειψαν την πατρίδα τους παρόλο που ήταν απομονωμένοι, δεν ήταν μόνοι τους».

«Πιστεύω ότι θα δούμε την “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου” ανάμεσά μας με το καθεστώς του μέλους παρατηρητή στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής μας, όπως έχουμε αποφασίσει» κατέληξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η Οργανισμός Τουρκογενών Κρατών αποτελείται αυτή τη στιγμή από την Τουρκία, το Καζακστάν, το Κιργιστάν, το Ουζμπεκιστάν και το Αζερμπαϊτζάν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μακρόν σε τηλεφωνική επικοινωνία με Τραμπ: «Να σε καλέσω σε 2 λεπτά με τον Ζελένσκι και τους άλλους;» – Δείτε βίντεο
Ένα βίντεο από το ταξίδι του με προορισμό το Κίεβο, ανέβασε ο Γάλλος πρόεδρος, στο οποίο φαίνεται ένα στιγμιότυπο όπου ο Μακρόν συνομιλεί με τον Ντόναλντ Τραμπ στο τηλέφωνο
Ο Εμαννουέλ Μακρόν
Ο Ζελένσκι καλεί τον Πούτιν να συμφωνήσει σε εκεχειρία από αύριο Δευτέρα - «Οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν βάσει της κατάστασης στο πεδίο» λέει το Κρεμλίνο
«Δεν έχει νόημα να συνεχιστούν οι σκοτωμοί ούτε για μία ημέρα. Αναμένουμε από τη Ρωσία να επιβεβαιώσει την εκεχειρία, πλήρη, με διάρκεια και αξιόπιστη, ξεκινώντας από αύριο 12 Μαΐου» αναφέρει στην ανάρτησή του ο Ζελένσκι
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι 4