Κόσμος

Ερντογάν στον Τραμπ: “Δεν χρειαζόμαστε τους Κούρδους για να νικήσουμε τον ISIS”!

Η Τουρκία και οι ΗΠΑ δεν έχουν ανάγκη τις “τρομοκρατικές οργανώσεις” (PYD/YPG) των Κούρδων της Συρίας για να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος, διαμήνυσε στον Ντόναλντ Τραμπ ο Ταγίπ Ερντογάν.

Επιπλέον, ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν τόνισε ότι η απόφαση για απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία, η οποία τέθηκε από την παραμονή των Χριστουγέννων σε εφαρμογή, ήρθε ως αποτέλεσμα των πειστικών επιχειρημάτων που έθεσε ο ίδιος ο “Σουλτάνος” σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον αρχηγό του Λευκού Οίκου.

Στο μεταξύ, Αμερικανοί και Τούρκοι στρατιωτικοί αξιωματικοί θα συναντηθούν στην Άγκυρα για το συντονισμό των ενεργειών στη Συρία.

Αντιπροσωπεία Αμερικανικών αξιωματικών θα επισκεφτούν αυτή την εβδομάδα την Άγκυρα για να συναντηθούν με Τούρκους ομολόγους τους με θέμα συνομιλιών το συντονισμό στη Συρία, δήλωσε τη Δευτέρα (24.12.2018) ο εκπρόσωπος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ιμπραχίμ Καλίν τόνισε σε ενημέρωση των δημοσιογράφων στην Άγκυρα ότι ο συντονισμός Τουρκίας – ΗΠΑ στη Συρία δεν περιορίζεται σε στρατιωτικό επίπεδο.

Τα αμερικανικά στρατεύματα προετοιμάζονται για την αποχώρησή τους από τη Συρία, έπειτα από την αιφνιδιαστική απόφαση που έλαβε ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο Καλίν σημείωσε ότι δεν θα υπάρξει οπισθοχώρηση ή επιβράδυνση στην μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, προσθέτοντας ότι η Τουρκία θα συνεργαστεί στενά με την Ρωσία στη Συρία, ιδιαίτερα στις ενέργειες ανατολικά του Ευφράτη ποταμού.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να εμπλακούν σε πόλεμο με το Ιράν – Μετακίνησαν βομβαρδιστικά στη βάση Ντιέγκο Γκαρσία στον Ινδικό Ωκεανό
Τα 4 αεροσκάφη B-52H Stratofortress μεταφέρουν περίπου 32 τόνους όπλων, μεγάλης ακτίνας δράσης και έφτασαν στη στρατιωτική βάση Ντιέγκο Σκαρσία γύρω στα μέσα Μαΐου
Αεροσκάφος 31
Το Ιράν καλεί τους κατοίκους του Ισραήλ να εκκενώσουν – Οι Φρουροί της Επανάστασης λένε ότι εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον ισραηλινών αεροπορικών βάσεων
«Τιμωρητικές επιχειρήσεις θα διεξαχθούν σύντομα» λέει ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων του Ιράν
Επίθεση πυραύλων από το Ιράν στο Ισραήλ, στη Χάιφα 6