Κόσμος

Έρχονται τα… αυτόνομα λεωφορεία και θα κινούνται με ευκολία στις μεγάλες πόλεις

Τρεις εταιρίες-προμηθευτές αυτοκινητοβιομηχανιών βρίσκονται στο τελικό στάδιο για να αναπτύξουν αυτόνομα λεωφορεία τα οποία θα μπορούν να μεταφέρουν με ευκολία ανθρώπους που κατοικούν σε μεγάλες πόλεις.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Robert Bosch, η Continental και η ZF Friedrichshafen παρουσίασαν τα συγκεκριμένα αυτόνομα λεωφορεία πόλης, τα οποία σε πρώτη φάση θα μπορούν να μεταφέρουν μέχρι και 15 επιβάτες. Τα λεωφορεία θα μπορούν να ικανοποιήσουν στο μέλλον μεγάλες εταιρείες κούριερ ή e-shop για διανομές εντός πόλης.

Θα… συμφέρουν τα αυτόνομα λεωφορεία;

Θεωρητικά, αυτά τα οχήματα θα πρέπει να παραμείνουν σε συνεχή λειτουργία πολλές ώρες ημερησίως για να αποσβέσουν το κόστος κτήσης τους, τους υπολογιστές και την συντήρησή τους. Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα οι τρεις μεγάλοι γερμανικοί οίκοι είναι σε συνεχείς διαβουλεύσεις με άλλες υποστηριχτικές εταιρείες προκειμένου να λύσουν κάθε εμπόδιο στην ομαλή λειτουργία τους.

Κάθε προμηθευτής-κατασκευαστής αναπτύσσει τη δική του τεχνολογία και ακολουθεί παρόμοιες στρατηγικές ανάπτυξης. Το σίγουρο είναι ότι θα υπάρχει μια ομάδα ατόμων που θα στηρίζει το εγχείρημα και θα είναι «χρεωμένη» για μια γεωγραφική περιοχή.

Σήμερα πολυτελή σήματα όπως η Mercedes-Benz, η Cadillac και η BMW εισάγουν οχήματα με αυτοματισμό επιπέδου 3. Σύμφωνα με αυτό το επίπεδο μπορούν να κινούνται σε έναν αυτοκινητόδρομο, να επιταχύνουν και να φρενάρουν. Όμως η υποστήριξη τέτοιων οχημάτων είναι ακόμη αρκετά δαπανηρή. Και αυτός είναι ο κύριος λόγος που οι κατασκευαστές δίνουν μεγάλη βαρύτητα στην ανάπτυξη της τεχνολογίας των συμβατικών μοντέλων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Youtuber έμεινε για ένα 24ωρο στο «πιο θανατηφόρο νησί του κόσμου» – «Σε σκοτώνει αν αναπνεύσεις τον αέρα του»
Το μικρό νησί στη Σκωτία βρίσκεται στον κόλπο Gruinard μεταξύ Gairloch και Ullapool και για δεκαετίες ήταν γνωστό ως «Anthrax Island» - Οι οι βρετανικές αρχές το είχαν χαρακτηρίσει ακατοίκητο λόγω της μόλυνσης του εδάφους με άνθρακα
Ο Youtuber
Συντριβή των Εργατικών στις τοπικές εκλογές στη Βρετανία: «Δεν παραιτούμαι» λέει ο Στάρμερ, πανηγυρίζει ο Φάρατζ
Με την καταμέτρηση να έχει ολοκληρωθεί στο 1/3 των τοπικών αρχών, το Reform κερδίζει πάνω από 270 νέες έδρες, ενώ ο αριθμός των Εργατικών μειώθηκε κατά 202 - Απώλεια δημοτικών συμβούλων είχαν και οι Συντηρητικοί ενώ ελαφρώς κερδισμένοι βγαίνουν οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες και οι Πράσινοι
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
3 νεκροί και τουλάχιστον 15 τραυματίες από έκρηξη ηφαιστείου στην Ινδονησία - Πήγαν για πεζοπορία παρά τις προειδοποιήσεις
«Η κατεύθυνση της διασποράς της τέφρας είναι προς τα βόρεια, επομένως οι κατοικημένες περιοχές και η πόλη Τομπέλο πρέπει να είναι σε επιφυλακή»
ηφαίστειο Ινδονησία