Κόσμος

Ερυθρά Θάλασσα: Έξι μέλη του πληρώματος του Eternity C περισυνελέγησαν από τη ναυτική αποστολή της ΕΕ

Τέσσερα μέλη του πληρώματος του ελληνόκτητου φορτηγού πλοίο Eternity σκοτώθηκαν στην επίθεση που δέχθηκε από τους Χούθι τη Δευτέρα το πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στην περισυλλογή από τη θάλασσα έξι μελών του πληρώματος του υπό λιβεριανή σημαία ελληνόκτητου φορτηγού πλοίο Eternity C προχώρησε η ναυτική αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ερυθρά Θάλασσα.

Τέσσερα μέλη του πληρώματος του ελληνόκτητου φορτηγού πλοίο Eternity σκοτώθηκαν στην επίθεση που δέχθηκε τη Δευτέρα το πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα από πλωτά drones και ενόπλους που επέβαιναν σε ταχύπλοα στα ανοικτά της Υεμένης.

Το Eternity C, με 22 μέλη πληρώματος – 21 Φιλιππινέζους και έναν Ρώσο – δέχθηκε επίθεση καθώς έπλεε σε απόσταση περίπου 50 ναυτικών μιλίων ανοικτά του λιμανιού Χοντάιντα της Υεμένης.

Τέσσερις πηγές θαλάσσιας ασφάλειας δήλωσαν στο Reuters ότι το πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου Eternity C βυθίστηκε. Πρόσθεσαν πως οι προσπάθειες διάσωσης του πληρώματος βρίσκονται σε εξέλιξη. Τουλάχιστον πέντε άτομα έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής, ανέφεραν δύο από τις πηγές.

Οι αντάρτες Χούθι, οι οποίοι δεν έχουν αναλάβει επισήμως την ευθύνη για την επίθεση εναντίον του Eternity C, έδωσαν χθες στη δημοσιότητα προπαγανδιστικό βίντεο από την επίθεση που εξαπέλυσαν εναντίον του φορτηγού πλοίου Magic Seas – ελληνικών συμφερόντων, επίσης υπό λιβεριανή σημαία – το οποίο ανακοίνωσαν ότι βυθίστηκε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νύχτα κόλαση στην Ουκρανία: 9 νεκροί σε Κίεβο και Χάρκοβο από ρωσικές επιθέσεις – Στις φλόγες η Λαύρα των Σπηλαίων
Η Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου συγκαταλέγεται στα σημαντικότερα θρησκευτικά μνημεία της Ουκρανίας και αποτελεί σημείο αναφοράς για την Ορθόδοξη Εκκλησία
Επίθεση στη Λαύρα των Σπηλαίων
Το θρίλερ της συμφωνίας ΗΠΑ και Ιράν: Στον «αέρα» μετά το ισραηλινό χτύπημα στον Λίβανο – Τραμπ: «Μπορεί να υπογραφεί και μέσα στη νύχτα»
Έξαλλος ο Τραμπ με τον Νετανιάχου: «Τα έκανε όλα άνω κάτω. Καθυστέρησε την υπογραφή» - «Δεν έχει καμία γαμ... ικανότητα κρίσης. Του το είπα»
REUTERS
Τραγωδία στη Βραζιλία: Ο τραγουδιστής Oliver Tree, ανάμεσα στους νεκρούς της σύγκρουσης ελικοπτέρων στο Ρίο ντε Τζανέιρο
Ο 32χρονος μουσικός, γνωστός για τα viral βίντεό του, ανάμεσα στους έξι ανθρώπους που σκοτώθηκαν όταν δύο ελικόπτερα συγκρούστηκαν στο Ρίο ντε Τζανέιρο
Oliver Tree