Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Έσωσαν από την κατεδάφιση το θρυλικό Empire Cinema

Έσωσαν από την κατεδάφιση το θρυλικό Empire Cinema

Επίσημη δέσμευση έλαβαν οι υπεύθυνοι της εκστρατείας – Save Britain’s Heritage (SAVE) – ότι θα ληφθούν μέτρα για την προστασία του ιστορικού κινηματογράφου Empire Cinema, στο Γουέστ Εντ του Λονδίνου.

Την απόφαση ανακοίνωσε η Επιτροπή Ιστορικών Κτιρίων και Μνημείων της Αγγλίας μετά τη μεγάλης κλίμακας εκστρατεία που υποστηρίχθηκε από τις σημαντικότερες πολιτιστικές, κινηματογραφικές και θεατρικές ενώσεις της Βρετανίας, προκειμένου να σωθεί από την κατεδάφιση ο ιστορικός κινηματογράφος ο οποίος άνοιξε επίσημα το 1928.

Empire Cinema: Από τα τελευταία ιστορικά κτίρια

Ο κινηματογράφος αναμενόταν να κατεδαφιστεί και στη θέση του να κατασκευστούν γραφεία. Το κτίριο του Empire Cinema θεωρείται ένα από τα τελευταία ιστορικά κτίρια κινηματογράφων που διασώζονται σήμερα στο Λονδίνο.

Η Επιτροπή ιστορικών κτιρίων και μνημείων της Αγγλίας, που χρηματοδοτείται από το υπουργείο Πολιτισμού, χαρακτηρίζει το Empire Cinema ως το μοναδικό διασωθέν κτίριο κινηματογράφου με τόσο επιβλητικό εσωτερικό διάκοσμο, που σχεδιάστηκε από τον βρετανό αρχιτέκτονα Φρανκ Βέριτι.

Ο ειδικός στην κατασκευή κινηματογράφων την εποχή της μεγάλης άνθησής τους, ήταν εκείνος που έφερε στη Βρετανία τους πολυτελείς κινηματογράφους μέσα από το έργο του για το μεγάλο στούντιο του Χόλιγουντ, Παραμάουντ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις