Κυριακή, 21 Απρ.
21oC Αθήνα

“Έσπασαν” τα τηλέφωνα! 1.500 απειλές για βόμβα σε μια μέρα στην Μόσχα!

Μόσχα - πυροβολισμοί

Περισσότερα από 1.500 απειλητικά τηλεφωνήματα για βόμβες καταγράφηκαν στην Μόσχα μέσα σε μία και μόνο ημέρα, προκαλώντας φυσικά συναγερμό.

Περισσότερες από 1.500 απειλές για τοποθέτηση βόμβας σε εμπορικά κέντρα, σχολεία, δικαστήρια, σουπερμάρκετ και άλλους δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους καταγράφηκαν μόνο σήμερα στη Μόσχα και την ευρύτερη περιοχή της, όπως ανέφερε μια πηγή των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών μιλώντας στο πρακτορείο Tass.

Ο… κακός χαμός στην Μόσχα!

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, 1.600 εγκαταστάσεις και υποδομές δέχτηκαν τηλεφωνικά απειλές από αγνώστους. «Πρόκειται για αριθμό ρεκόρ σε σχέση με προηγουμένως, όταν το μέγιστο που είχε καταγραφεί ήταν 100 απειλητικά τηλεφωνήματα», εξήγησε.

Σε πολλά από τα κτίρια –όπως στην Εκκλησία του Χριστού Σωτήρος, σε 15 δικαστήρια, 5 σιδηροδρομικούς σταθμούς, ένα μαιευτήριο και άλλα– ολοκληρώθηκαν οι έρευνες της αστυνομίας και επιβεβαιώθηκε ότι επρόκειτο για φάρμα. Συνεχίζονται ακόμη οι έλεγχοι σε πολλά σουπερμάρκετ και καταστήματα.

Αυτό το κύμα των απειλητικών τηλεφωνημάτων ξεκίνησε στη Μόσχα, την Αγία Πετρούπολη και σε άλλες περιοχές της Ρωσίας στα τέλη Νοεμβρίου. Οι άγνωστοι δράστες λένε ότι έχουν τοποθετήσει βόμβες σε δικαστήρια, σχολεία, νοσοκομεία, αεροδρόμια, σιδηροδρομικούς σταθμούς. Περίπου 7.000 κτίρια και εγκαταστάσεις έχουν ερευνηθεί στο διάστημα αυτό και σε όλες τις περιπτώσεις διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για φάρσες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις