Κόσμος

Έσπασε όλα τα ρεκόρ ο τουρισμός το 2015!

Ένας αριθμός ανθρώπων χωρίς ιστορικό προηγούμενο, συνολικά 1,18 δισεκ. τουρίστες, ταξίδεψε στο εξωτερικό πέρυσι, στοιχείο που καταδεικνύει μια αύξηση 4,4% της παγκόσμιας τουριστικής κίνησης παρά τις τρομοκρατικές απειλές, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (ΠΟΤ).

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η τουριστική κίνηση κατέγραψε αύξηση στην Ευρώπη (+5%), στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού (+5%) και στην αμερικανική ήπειρο (+5%), αλλά υποχώρησε κατά 8% στη Βόρεια Αφρική, όπου χώρες όπως η Τυνησία επλήγησαν από τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον τουριστικών τοποθεσιών.

«Τα αποτελέσματα για το 2015 επηρεάστηκαν από τις συναλλαγματικές ισοτιμίες, τις τιμές του πετρελαίου (σ.σ. που βρίσκονται σε πτώση) και τις κρίσεις σε πολλές τοποθεσίες στον πλανήτη», σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΟΤ.
Μια σειρά επιθέσεων έπληξε το 2015 πασίγνωστους τουριστικούς προορισμούς, ειδικά στην Τυνησία, στην Αίγυπτο και στην Τουρκία.

«Είμαστε αντιμέτωποι σήμερα με μια παγκόσμια απειλή», αναγνώρισε ο γενικός γραμματέας του ΠΟΤ Τάλεμπ Ριφάι κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου, καλώντας τους τουρίστες να μην πάψουν να ταξιδεύουν λόγω του φόβου των επιθέσεων και τα κράτη να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να εγγυώνται τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια για αυτούς.

Ο ΠΟΤ αναμένει για το 2016 σε διεθνές επίπεδο νέα αύξηση της τουριστικής κίνησης κατά άλλο ένα 4%.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ασυνείδητος πατέρας στην Ιαπωνία εγκατέλειψε για ώρες τον 7χρονο γιο του για να ανέβει στο βουνό Φούτζι
Στο παιδί δόθηκε η οδηγία να περιμένει οκτώ ώρες, έχοντας μαζί του κάποια σνακ, όχι όμως χρήματα, διευκρίνισε στο τηλεοπτικό δίκτυο Asahi ένας εργαζόμενος σε καταφύγιο της περιοχής
Το όρος Φούτζι
To TikTok θα πληρώσει στις ΗΠΑ 400 εκατ. δολάρια για τη συλλογή προσωπικών δεδομένων παιδιών
Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατέθεσε αγωγή σε βάρος του TikTok το 2024 κατηγορώντας την πλατφόρμα ότι επέτρεπε σε παιδιά ηλικίας κάτω των 13 ετών να δημιουργούν λογαριασμούς χωρίς γονική συναίνεση
TikTok
Φονικό διπλό ρωσικό χτύπημα σε εμπορικό κέντρο στην Ουκρανία – 16 νεκροί, δύο παιδιά μεταξύ των αγνοουμένων
Ο Ζελένσκι τόνισε ότι το δεύτερο ρωσικό drone έπληξε το εμπορικό κέντρο μισή ώρα μετά το πρώτο, καταγγέλλοντας ότι επρόκειτο για σκόπιμη απόπειρα να στοχοθετηθούν τα σωστικά συνεργεία
Πολύνεκρη ρωσική επίθεση στο Κρίβι Ριχ