Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Έστειλαν βόμβα στον Τζορτζ Σόρος!

Έστειλαν βόμβα στον Τζορτζ Σόρος!
Φωτογραφία αρχείου Reuters

Συναγερμός σήμανε στο σπίτι του Τζορτζ Σόρος στο Γουέστσεστερ της Νέας Υόρκης όταν βρέθηκε στο γραμματοκιβώτιο εκρηκτικός μηχανισμός. Την υπόθεση έχει αναλάβει το FBI.

Η βόμβα στο σπίτι του γνωστού δισεκατομμυριούχου βρέθηκε στο γραμματοκιβώτιο από άνθρωπο που εργάζεται εκεί. Την ώρα εκείνη, ο Τζορτζ Σόρος δεν βρισκόταν στο σπίτι.

Αμέσως μόλις εντοπίστηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός σήμανε συναγερμός. Οι τοπικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι η βόμβα βρέθηκε κοντά στο σπίτι του Σόρος. Δεν εξερράγη. Πυροτεχνουργοί που έφτασαν στο σημείο ήταν εκείνοι που προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη.

Το ύποπτο πακέτο εντοπίστηκε περίπου στις 15:45 (σ.σ. τοπική ώρα) το μεσημέρι της Δευτέρας (22.10.2018). «Ένας εργαζόμενος στο σπίτι άνοιξε το πακέτο και αποκάλυψε πως επρόκειτο για κάτι που έμοιαζε με βόμβα», ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της. «Ο εργαζόμενος άφησε το πακέτο σε δασώδη περιοχή και κάλεσε την αστυνομία του Μπέντφορντ», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η αστυνομία παρέδωσε την έρευνα για την υπόθεση στο FBI. Σε ανακοίνωσή του, το FBI ανέφερε πως δεν υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια.

Πηγή: New York Times

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις