Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

“Ετοιμάστε τα καταφύγια”! Σε “κόκκινο συναγερμό” ο στρατός του Ισραήλ για το Ιράν

Ισραήλ Ιράν
Φωτογραφία Αρχείου: Reuters

Παράλληλα με την ανακοίνωση αποχώρησης των ΗΠΑ από την συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν από τον Ντόναλντ Τραμπ, το Ισραήλ… ετοιμάζεται!

Την ώρα που ο Τραμπ έριχνε την… βόμβα και ανακοίνωνε την αποχώρηση των ΗΠΑ από την συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν, ο στρατός του Ισραήλ ετίθετο σε ετοιμότητα!

Συγκεκριμένα, ο ισραηλινός στρατός έδωσε διαταγή στις τοπικές αρχές στα υψίπεδα του Γκολάν να “ξεκλειδώσουν και να ετοιμάσουν καταφύγια”.

Γιατί… ετοιμάζεται το Ισραήλ

Κι αυτό καθώς εντόπισε, όπως ανέφερε ο στρατός, “ασυνήθιστη δραστηριότητα των ιρανικών δυνάμεων στη Συρία“.

Στην ανακοίνωση του στρατού αναφέρεται ότι τα αμυντικά συστήματα έχουν αναπτυχθεί και στρατιώτες των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων (IDF) βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό για μια επίθεση.

Ο Τραμπ… πάτησε το κουμπί για το Ιράν

Όπως προαναφέραμε, σχεδόν ταυτόχρονα ο αμερικανός πρόεδρος… πατούσε το κουμπί!

Ο Τραμπ, σε τηλεοπτική του διάγγελμα εξαπέλυσε μια άνευ προηγουμένου επίθεση στο Ιράν. Το “καθεστώς του Ιράν” όπως το χαρακτήρισε πολλάκις, κάνοντας λόγο συνεχώς για τρομοκρατία και πυρηνική απειλή.

“Η συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν υποτίθεται πως θα προστάτευε τις ΗΠΑ απο την πυρηυνική απειλή, όμως επέτρεψε στην Τεχεράνη να συνεχίσει τον εμπλουτισμό ουρανίου. Για την ακρίβεια βοήθηκε το Ιράν να εξαπλώσει το πυρηνικό του οπλοστάσιο”, τόνισε.

Για να συνεχίσει: “Αυτή η καταστροφική συμφωνία έδωσε σε αυτό το καθεστώς πολλά δισ. δολάρια, πολλά από αυτά σε μετρητά. Για μένα είναι ντροπή”.

“Έχουμε αποδείξεις πως η ιρανική υπόσχεση ήταν ένα ψέμα”, συνέχισε, παραθέτοντας μάλιστα τα στοιχεία που παρουσίασε την προηγούμενη εβδομάδα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

“Αν δεν κάνουμε κάτι, ξέρουμε ακριβώς τι θα γίνει”, τόνισε ακόμη ο πρόεδρος των ΗΠΑ, για να συμπληρώσει: “Τους επόμενους μήνες θα υπογράψω νέες κυρώσεις εναντίον του Ιράν. Οποιοδήποτε έθνος βοηθά το Ιράν, θα υποστεί κυρώσεις από τις ΗΠΑ. Δεν θα γίνουμε όμηροι, δεν θα επιτρέψουμε ένα καθεστώς που λέει “θάνατο στην Αμερική” να αποκτήσει πυρηνικά όπλα. Όταν κάνω υποσχέσεις τις κρατάω“.

“Ανακοινώνω την αποχώρησή μας”

«Ανακοινώνω σήμερα ότι οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη πυρηνική συμφωνία», τόνισε αμέσως μετά ο Τραμπ στο τηλεοπτικό του διάγγελμα.

«Σε λίγα λεπτά, θα υπογράψω ένα προεδρικό υπόμνημα για την έναρξη της επαναφοράς των κυρώσεων των ΗΠΑ ενάντια στο ιρανικό καθεστώς. Θα επιβάλλουμε το ύψιστο επίπεδο οικονομικών κυρώσεων».

Click4more: Πέφτουν οι τιμές του πετρελαίου μετά την ανακοίνωση Τραμπ – Πώς επηρεάζεται η Ελλάδα

Πρόσθεσε ότι είναι έτοιμος και πρόθυμος να διαπραγματευτεί μια νέα συμφωνία με το Ιράν όταν είναι έτοιμο.Τόνισε ότι θέλει μια αληθινή και βιώσιμη λύση στην πυρηνική απειλή του Ιράν.

Κλείνοντας το μήνυμά του, ο Ντόναλντ Τραμπ είπε: “Υπήρξε πολύς πόνος, θάνατος και καταστροφή. Ας τελειώσει τώρα“.

Και αμέσως μετά υπέγραψε το προεδρικό υπόμνημα

πυρηνικά Τραμπ Ιράν

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις