Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Έτσι ξεσκέπασαν τους Ρώσους πράκτορες οι Ολλανδοί

Έτσι ξεσκέπασαν τους Ρώσους πράκτορες οι Ολλανδοί

– Απίστευτο παρασκήνιο πίσω από την σύλληψη και την απέλαση των 4 Ρώσων κατασκόπων στην Ολλανδία
– Οι Ρώσοι κατάσκοποι είχαν ετοιμάσει κυβερνοεπίθεση στον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων
– Στους υπολογιστές τους βρέθηκαν ακόμα στοιχεία από την έρευνα για την κατάρριψη της πτήσης MH17 της Malaysia Airlines το 2014 στην ανατολική Ουκρανία!
ΔΕΙΤΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΟΣΑ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΓΙΑΦΚΑ ΤΟΥΣ

Μια υπόθεση που κάλλιστα θα μπορούσε να αποτελέσει το σενάριο κατασκοπευτικής ταινίας, μόνο που είναι αλήθεια. Η ανακοίνωση της απέλασης 4 Ρώσων πρακτόρων από την Ολλανδία, κρύβει πίσω της ένα απίστευτο παρασκήνιο με προεκτάσεις που κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί. Οι 4 Ρώσοι πράκτορες κατηγορούνται ότι ήθελαν να χακέψουν τον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων. Αλλά αυτό είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου!

Σύμφωνα με όσα περιγράφουν οι Ολλανδικές αρχές και τα πιο επίσημα χείλη, αυτά της υπουργού Άμυνας είναι συγκλονιστικά. Οι τέσσερις Ρώσοι πράκτορες έφτασαν στην Ολλανδία στις 10 Απριλίου με όλα τους τα σύνεργα. Υπερσύχρονο εξοπλισμό κατασκοπείας. Εγκαταστάθηκαν σε ξενοδοχείο δίπλα στην έδρα του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Οπλων και έπιασαν δουλειά.

Όλα αυτά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από τις ολλανδικές αρχές

Ποια ήταν αυτή; Μα να καταστρέψουν ή να μάθουν όλα τα στοιχεία που ενέπλεκαν την Ρωσία στην περίφημη υπόθεση Σκριπάλ. Εκείνο το διάστημα, ο Οργανισμός ερευνούσε την ταυτότητα της χημικής ουσίας που είχε χρησιμοποιηθεί κατά την επίθεση του Μαρτίου στο Σάλσμπερι της Αγγλίας κατά του πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια. Ερευνούσε επίσης τότε την ταυτότητα του χημικού όπλου που είχε χρησιμοποιηθεί κατά την επίθεση κατά της Ντούμα στην Συρία.

Οι Ολλανδικές αρχές τους πήραν γρήγορα χαμπάρι. Τους συνέλαβαν στις 13 Απριλίου και τους απέλασαν στην Ρωσία. Το επόμενο βήμα τους ήταν να ταξιδέψουν στο εργαστήριο του Σπιτς, στην Ελβετία, που χρησιμοποιείται από τον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων για την ανάλυση των δειγμάτων χημικών όπλων.

Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι ότι στον ηλεκτρονικό υπολογιστή που ανήκε σε έναν από τους τέσσερις Ρώσους πράκτορες και ήταν συνδεδεμένος με τη Βραζιλία, την Ελβετία και τη Μαλαισία βρέθηκαν στοιχεία από την έρευνα για την κατάρριψη της πτήσης MH17 της Malaysia Airlines το 2014 στην ανατολική Ουκρανία!

Άλλο ένα στοιχείο που παραπέμπει στις κατασκοπικές ταινίες που έχουμε δει είναι ότι οι αριθμοί διαβατηρίου των δύο από αυτούς απέχουν μόλις ένα νούμερο.

Τα ονόματα των τεσσάρων ρώσων πρακτόρων είναι Αλεξέι Σεργκέγεβιτς Μόρενετς, Γεβγκένι Μιχαήλοβιτς Σερεμπριάκοφ, Ολεγκ Μιχαήλοβιτς Σοτνίκοφ, Αλεξέι Βαλέριεβιτς Μίνιν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις