Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Eurogroup: Ένας αντίπαλος λιγότερος για τον Ντάισελμπλουμ

Eurogroup: Ένας αντίπαλος λιγότερος για τον Ντάισελμπλουμ

Το αν θα αντικατασταθεί από την προεδρία του Eurogroup ο Γερούν Ντάισελμπλουμ δεν είναι γνωστό. Ούτε το ποιος θα τον αντικαταστήσει αν τελικά αυτό αποφασιστεί. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν πρόκειται να είναι ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας, Λουίς ντε Γκίντος.

Ο Ισπανός υπουργός δήλωσε ξεκάθαρα ότι δεν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup. «Δεν είμαι υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup», δήλωσε ο Λουίς ντε Γκίντος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Αν το γεγονός πως οι Ολλανδοί ψηφοφόροι “μαύρισαν” τον ίδιο και το κόμμα του στις πρόσφατες εκλογές δεν θα του στοίχιζε τη θέση στην προεδρία του Eurogroup, οι δηλώσεις του για τους Νότιους που “έφαγαν” τα λεφτά τους σε γυναίκες και ποτά πριν ζητήσουν τη βοήθεια των Βόρειων, τον έχουν φέρει με την πλάτη στον τοίχο.

Πολλοί ήταν εκείνοι που ζήτησαν την παραίτησή του. Ανάμεσά τους ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι και ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα κι άλλοι αξιωματούχοι της Ε.Ε. Ο ίδιος, μετά από άρνηση και ειρωνείες, ζήτησε τελικά συγγνώμη και είπε πως οι δηλώσεις του παρερμηνεύτηκαν.

Ο ντε Γκίντος χαρακτήρισε τις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ “ατυχείς” αλλά πρόσθεσε πως “είδε” μια… “αλλαγή τόνου” εκ μέρους του Ολλανδού.

Παρά την απόφασή του να μην διεκδικήσει (όπως το 2015 όταν “έχασε” από τον Ντάισελμπλουμ) την προεδρία του Eurogroup, ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών εξέφρασε τη λύπη του που οι Ισπανοί δεν εκπροσωπούνται επαρκώς στα εκτελεστικά πόστα των ευρωπαϊκών θεσμών, ιδιαίτερα με βάση τη συμβολή της χώρας στην ευρωπαϊκή οικονομία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε