Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Eurovision 2019: “Η καρδιά της Ευρώπης θα παλουκωθεί” – Το παράνομο τραγούδι της Ισλανδίας – video

Eurovision 2019: “Η καρδιά της Ευρώπης θα παλουκωθεί” – Το παράνομο τραγούδι της Ισλανδίας – video

Η συμμετοχή της Ισλανδίας στη Eurovision 2019 έχει απασχολήσει πολύ τα media, με το τραγούδι “Hatrid Mun Sigra” να βρίσκεται ανάμεσα στα φαβορί για τη νίκη.

Στον Α’ Ημιτελικό της Eurovision, το τριμελές συγκρότημα “Hatari” εμφανίστηκε με… άγριες διαθέσεις. Κόκκινος φωτισμός, φωτιές, αλυσίδες και ένα κλουβί στο κέντρο της σκηνής, συνθέτουν το σκηνικό της εμφάνισης τους που συζητείται πολύ, είτε θετικά, είτε αρνητικά.

Η Ισλανδία εξασφάλισε τη θέση της στον τελικό του διαγωνισμού και είναι πολύ πιθανό να κερδίσει τις ψήφους του κοινού, αλλά ίσως οι κριτικές επιτροπές να έχουν άλλη άποψη. Κι αυτό λόγω των στίχων που υμνούν το μίσος για την Ευρώπη… στη γιορτή της ευρωπαϊκής μουσικής.

Να σημειωθεί ότι ο κανονισμός της EBU απαγορεύει τα πολιτικά μηνύματα στα τραγούδια της Eurovision. Υπενθυμίζουμε τον σάλο που είχε προκληθεί το 2016, όταν η Ουκρανία κέρδισε με το “1944”, που αναφερόταν στην Κριμαία, προκαλώντας εντάσεις στις σχέσεις με τη Ρωσία.

Eurovision 2019: “Το μίσος θα νικήσει”

“Παλουκώστε την καρδιά της Ευρώπης” είναι το μήνυμα που στέλνουν οι “Hatari” από την σκηνή της Eurovision. Ο τίτλος του τραγουδιού “Hatrid Mun Sigra” σημαίνει “Το μίσος θα νικήσει” και όλοι οι στίχοι του είναι στα ισλανδικά. Μεταξύ άλλων αναφέρουν:
“Το μίσος θα επικρατήσει,
Η καρδιά της Ευρώπης θα παλουκωθεί,
Κάψτε το δίκτυο των ψεμάτων,
Τώρα από αυτήν την πυρκαγιά
Θα αναγεννηθούμε ενωμένοι”.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

1st semifinal. Photos by Ohad Kab.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη HATARI (@hatari_official) στις

Εξηγώντας τι πρεσβεύει το τραγούδι τους, ο επικεφαλής της μπάντας είπε ότι το «Hatrid Mun Sigra»» είναι μια αντανάκλαση της εξουσίας και της αδυναμίας, της ελπίδας και της απελπισίας. Είναι ένα σκοτεινό όραμα για το μέλλον, μια προειδοποίηση ενάντια σε αυτό που βλέπουμε ως πιθανή πραγματικότητα, αν δεν αγαπάμε ο ένας τον άλλον. “Ο λαϊκισμός αυξάνεται στην Ευρώπη”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις