Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Έβαλαν βόμβα στο αυτοκίνητο της μητέρας του δημάρχου Πάφου [pics]

Πάφος βόμβα δήμαρχος Πάφου

Ισχυρή έκρηξη βόμβας συγκλόνισε τα ξημερώματα της ημέρας των Χριστουγέννων την Πάφο. Η βόμβα είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητο της Κοραλίας Φαίδωνος, μητέρας του Φαίδωνα Φαίδωνος, δημάρχου της Πάφου.

Η ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στις 04:00 τα ξημερώματα. Το αυτοκίνητο της Κοραλίας Φαίδωνος ήταν παρκαρισμένο κάτω από το σπίτι της. Η βόμβα θεωρείται “προειδοποίηση” για τον γιο της, δήμαρχο της Πάφου.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός υψηλής ισχύος φαίνεται να τοποθετήθηκε κάτω από το μπροστινό μέρος του οχήματος.

Η βόμβα κατέστρεψε ολοσχερώς το αυτοκίνητο

Σε δηλώσεις, ο υπεύθυνος του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου, Μιχάλης Ιωάννου, ανέφερε πως από την έκρηξη το μπροστινό μέρος του οχήματος καταστράφηκε ολοσχερώς. Ζημιές έχουν προκληθεί και στο σπίτι των γονιών του δημάρχου Πάφου.

Ο κ. Ιωάννου ανέφερε πως από τις προκαταρκτικές εξετάσεις των πυροτεχνουργών φαίνεται ότι η έκρηξη οφείλεται σε αυτοσχέδια βόμβα, η οποία περιείχε εκρηκτική ύλη υψηλής ισχύος.

Φωτογραφία twitter @Phedon_Phedonos

Το σημείο αποκλείστηκε από την Αστυνομία και φρουρείται. Οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς με την λήψη καταθέσεων από κατοίκους της περιοχής και με την συλλογή τεκμηρίων με σκοπό τον εντοπισμό των δραστών και στην προσπάθεια της εξιχνίασης της υπόθεσης.

Φαίδων Φαίδωνος: Με απειλούσαν

Πρόσφατα υπήρξαν πληροφορίες για σχέδιο δολοφονίας του Φαίδων Φαίδωνος από άτομα που προσέγγισαν κατάδικο στις κεντρικές φυλακές.

Ο δήμαρχος Πάφου, Φαίδων Φαίδωνος, κατήγγειλε κυκλώματα ναρκωτικών, αρχαιοκαπηλίας και ηλεκτρονικού τζόγου ως πιθανούς δράστες της βομβιστικής επίθεσης.

Φωτογραφία sigmalive.com

Ο κ. Φαίδωνος χαρακτήρισε ως «άνανδρη πράξη» την τοποθέτηση βόμβας. Κάλεσε τις αρχές να εξιχνιάσουν την υπόθεση, στέλνοντας το μήνυμα ότι «τέτοιου είδους ενέργειες δεν μπορούν να φιμώσουν το κράτος ή τους πολίτες του».

Κυκλώματα

Αναφερόμενος στους πιθανούς δράστες τόνισε ότι το κύκλωμα των ναρκωτικών στην επαρχία Πάφου «αποτελεί μονοπώλιο για ένα πρόσωπο το οποίο το γνωρίζει η Αστυνομία». Επίσης, δήλωσε ότι είναι γνωστό στην Αστυνομία και το κύκλωμα της αρχαιοκαπηλίας, αλλά και το κύκλωμα του ηλεκτρονικού τζόγου.

Ο δήμαρχος Πάφου μίλησε και για την διαφθορά στο ποδόσφαιρο, σημειώνοντας ότι «διευθύνεται από τρία συγκεκριμένα άτομα».

Φωτογραφία sigmalive.com

“Έδειξε” επιχειρηματία

Εξάλλου, ο κ. Φαίδωνος έκανε λόγο, χωρίς να τον κατονομάζει, σε επιχειρηματία, «που παρεμβαίνει διαχρονικά στο Τμήμα Πολεοδομίας και στο Τμήμα Φόρου Εισοδήματος, προκειμένου να έχει οφέλη εκατομμυρίων, καθώς και σε πρώην τραπεζίτη, που λάμβανε μίζες προκειμένου να δίνει δάνεια».

Ο Φαίδωνας Φαίδωνος εκτιμά ότι ανάμεσα στις έξι αυτές υποθέσεις βρίσκεται αυτός που επινόησε την βομβιστική ενέργεια εναντίον της μητέρας του, πράξη, διευκρίνισε, που εκτέλεσαν άλλοι.

Ο δήμαρχος Πάφου διαβεβαίωσε ότι θα συνεργαστεί με τις Αρχές για την αποκάλυψη των ενόχων και δήλωσε ότι όποιος τολμήσει να του πει ότι χρειάζεται στοιχεία για να προχωρήσει στη διερεύνηση θα μπορούσε, είπε, «να χαρακτηριστεί συνένοχος, αφού (σ.σ. οι αρμόδιοι) γνωρίζουν όλες τις λεπτομέρειες».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις