Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Έβγαζαν παράσιτα και σφαίρες από τον Βορειοκορεάτη στρατιώτη – «Θαύμα που έζησε»

Έβγαζαν παράσιτα και σφαίρες από τον Βορειοκορεάτη στρατιώτη – «Θαύμα που έζησε»

Ήταν στα μέσα Νοεμβρίου που ο Βορειοκορεάτης στρατιώτης Oh Chong Song πυροβολήθηκε 4 φορές καθώς έτρεχε να περάσει τα σύνορα.

Οι γιατροί περιέγραψαν τις δραματικές στιγμές που προσπαθούσαν να κρατήσουν στη ζωή τον Βορειοκορεάτη στρατιώτη στη ζωή. Ο χειρουργός που του έσωσε τη ζωή Dr Lee Cook-Jong περιέγραψε τον 24χρονο στρατιώτη σαν “σπασμένο βάζο”.

Η ιατρική ομάδα στο νοσοκομείο της Σεούλ προσπαθούσε να του κάνει μεταγγίσεις γιατί έχανε πολύ αίμα. Ο Oh Chong Song είχε πυροβοληθεί 4 φορές ενώ έτρεχε να περάσει τα σύνορα. Ο Dr Lee διαπίστωσε πως το σώμα του ήταν γεμάτο παράσιτα και είχε ηπατίτιδα Β.

“Τα ζωτικά του σημάδια ήταν τόσο ασταθή. Πέθαινε από χαμηλή αρτηριακή πίεση. Πέθαινε από το σοκ. Ήταν σαν σπασμένο βάζο. Δεν μπορούσαμε να του βάλουμε αρκετό αίμα”.

Ο Song είχε χτυπηθεί στο γόνατο, το χέρι, την πλάτη και το στήθος. Παρά όμως τους σοβαρούς τραυματισμούς του, η ιατρική ομάδα του έσωσε τη ζωή. Η ηπατίτιδα Β και τα παράσιτα μήκους 10 ιντσών έρχονται να αναδείξουν τα προβλήματα διατροφής και υγιεινής που οι ειδικοί επισημαίνουν ότι μαστίζουν τη Βόρεια Κορέα εδώ και δεκαετίες.

«Τέτοια περίπτωση μόνο στα βιβλία»

“Στην καριέρα μου ως χειρουργός, που μετρά πάνω από 20 χρόνια, έχω δει κάτι τέτοιο μόνο σε βιβλίο. Είναι θαύμα που επέζησε”, υπογράμμισε ο Dr Lee. Ο Song προσπάθησε να περάσει τα σύνορα στις 13 Νοεμβρίου. Στα σοκαριστικά πλάνα που δόθηκαν στη δημοσιότητα φαίνεται τη στιγμή που οι σύντροφοί του ανοίγουν πυρ εναντίον του.

Εκείνος όμως προσπαθεί με όσες δυνάμεις έχει να περάσει πάνω από τη βαμμένη γραμμή που χωρίζει τις δύο χώρες. Πυροβολήθηκε τουλάχιστον τέσσερις φορές και βρέθηκε από στρατεύματα της Νότιας Κορέας σε ένα σωρό από φύλλα νότια των συνόρων.

Αφού μεταφέρθηκε με ασφάλεια από το σημείο, τον οδήγησαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε διπλή χειρουργική επέμβαση έκτακτης ανάγκης. Εμφάνισε σημάδια κατάθλιψης όταν ξύπνησε στο νοσοκομείο. Το συνεχές άγχος έκανε τον στρατιώτη διστακτικό να μιλήσει, αλλά τελικά συνεργάστηκε όπως αποκάλυψαν οι γιατροί.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις