Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Έχασε την έφεση δικηγόρος του Μπερλουσκόνι

Επικυρώθηκε από το εφετείο η πρωτόδικη ποινή σε βάρος πρώην συνήγορου του Μπερλουσκόνι για ψευδομαρτυρία.

Την ποινή των τεσσάρων ετών και έξι μηνών για ψευδομαρτυρία υπέρ του Ιταλού πρωθυπουργού, που επιβλήθηκε πρωτόδικα στον Ντέιβιντ Μιλς, επικύρωσε το εφετείο του Μιλάνου. 

Στον πρώην συνήγορο του Μπερλουσκόνι είχε επιβληθεί τον περασμένο Φεβρουάριο η ίδια ποινή, με την κατηγορία ότι έλαβε 600.000 δολάρια για ευνοϊκή κατάθεση υπέρ του Καβαλιέρε στα τέλη της δεκαετίας του 1990. Ο Μιλς, αρχικά είχε υποστηρίξει πως δέχθηκε αυτό το ποσό από τον Ιταλό πρωθυπουργό «ως ένδειξη αναγνώρισης» για τη δουλειά του. Αργότερα, υπαναχώρησε στις δηλώσεις του και διαβεβαίωσε πως τα χρήματα τού είχαν καταβληθεί ως αμοιβή από έναν Ιταλό εφοπλιστή, τον Ντιέγκο Ατανάζιο.

 «Το σχόλιό μας δεν μπορεί παρά να χαρακτηρίζεται από πικρία. Με την απόφαση αυτή δοκιμάζεται σκληρά η εμπιστοσύνη μας στη δικαιοσύνη», δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης του Μιλς, Αλέσιο Λάντσι. 

Εν τω μεταξύ, η δίκη για φορολογική απάτη και ψευδή δήλωση οικονομικών στοιχείων σε βάρος του ιταλού πρωθυπουργού, θα επαναληφθεί στις 16 Νοεμβρίου. Ο Μπερλουσκόνι κατηγορείται για φορολογική απάτη και ψευδή δήλωση στοιχείων στην διαχείριση των εταιρειών μέσων ενημέρωσης που έχει.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε