Κυριακή, 5 Μαΐ
21oC Αθήνα

Εύα Καϊλή: «Η αθώα κατατρεγμένη του Qatar Gate» – Καυστικό δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung

Εύα Καϊλή: «Η αθώα κατατρεγμένη του Qatar Gate» – Καυστικό δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung

Στο σκάνδαλο διαφθοράς Qatar Gate αναφέρεται σημερινό δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung, γράφοντας, μεταξύ άλλων, πως η εμπλοκή της Εύας Καϊλή βλάπτει ολόκληρο του Ευρωκοινοβουλίο.

Παράλληλα, το δημοσίευμα προσπαθεί να αποδομήσει τον ισχυρισμό των συνηγόρων της Εύας Καϊλής ότι η βελγική δικαιοσύνη δεν την άφησε ελεύθερη – με ηλεκτρονικό βραχιολάκι, όπως είχε ζητήσει, – καθώς υπάρχει κίνδυνος η ίδια να απαχθεί για το σκάνδαλο διαφθοράς. Στην πραγματικότητα, αναφέρει η SZ, η βελγική δικαιοσύνη «βλέπει κίνδυνο συσκότισης» σε περίπτωση που η Εύα Καϊλή αφεθεί ελεύθερη.

Το δημοσίευμα με τίτλο «Περί απληστίας και προδομένης αγάπης» σημειώνει στον υπότιτλό του: «Η Εύα Καϊλή στο ρόλο της αθώας διωκόμενης: Πώς το Qatargate βλάπτει τις Βρυξέλλες».

Το δημοσίευμα επισημαίνει πως: «Οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή χρησιμοποιούν τις σκάλες του Δικαστικού Μεγάρου ως σκηνικό για να δώσουν μια νέα τροπή στην υπόθεση διαφθοράς: μια νέα γυναίκα και μητέρα σαν κατατρεγμένη αθώα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Έχετε κι εσείς σπίτι σας δεσμίδες με μετρητά;»

Σε άλλο σημείο η εφημερίδα γράφει: «Σύμφωνα με τους δικηγόρους της, οι δικαστές στήριξαν την απόφασή τους στο γεγονός ότι οι μυστικές υπηρεσίες του Κατάρ θα μπορούσαν να απαγάγουν την Εύα Καϊλή. Στην πραγματικότητα όμως η βελγική δικαιοσύνη βλέπει τον κίνδυνο συσκότισης».

Το δημοσίευμα συνεχίζει λέγοντας πως: «Η κατάσταση σε αυτό το σκάνδαλο, που προκαλεί σοβαρή ζημιά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι πολύ συγκεχυμένη. Όποιος μιλάει με βουλευτές ή υπαλλήλους της ΕΕ αυτές τις μέρες νιώθει μια μεγάλη αποστροφή. Μια τυπική ερώτηση που ακούνε είναι: Έχετε κι εσείς σπίτι σας δεσμίδες με μετρητά; Όλες οι προκαταλήψεις εναντίον του συστήματος των “Βρυξελλών” φαίνεται να επιβεβαιώνονται».

Με πληροφορίες από deutschewelle.gr

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις