Κόσμος

Εύα Καϊλή: «Ο Τζιόρτζι ήθελε να της αγοράσει το κότερο ενός εμίρη» αναφέρει η Corriere della Sera

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι είχε όνειρο να αγοράσει το κότερο ενός εμίρη και να το κάνει δώρο στην Εύα Καϊλή για να κάνουν μαγευτικά ταξίδια μαζί με την κόρη τους, αναφέρει η Corriere della Sera, αναφερόμενοι στις φήμες που άκουσαν οι ρεπόρτερ της όταν επισκέφθηκαν τον τόπο καταγωγής του στην Ιταλία, λόγω του σκανδάλου διαφθοράς Qatar Gate.

Ο 35χρονος σύζυγος της Εύας Καϊλή κατάγεται από το χωριό Αμπιατεγκράσο, λίγο έξω από το Μιλάνο. Βρίσκεται στη φυλακή για ακόμη ένα μήνα, μετά τη χθεσινή (14.12.2022) απόφαση της βελγικής Δικαιοσύνης, καθώς κατηγορείται για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο διαφθοράς Qatar Gate, για ξέπλυμα χρήματος και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Στην προσπάθειά της να αναλύσει τον λόγο για τον οποίο ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι εμπλέκεται με ένα τόσο σοβαρό σκάνδαλο, όπως το Qatar Gate, καθώς ο ίδιος φέρεται να κατέθεσε ότι «το έκανα για τα χρήματα αν και δεν τα είχα ανάγκη», η Corriere della Sera τονίζει ότι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί με πολλά ψευδώνυμα για τη συμπεριφορά του και τη σχέση του με τα χρήματα.

Όμως, σύμφωνα με την Corriere della Sera, «δεν υπάρχουν ιστορίες απληστίας που να εμπλέκουν τον Τζιόρτζι, αντίθετα αναφέρουν ότι επρόκειτο για κάποιον που δάνειζε χρήματα χωρίς πολύ θόρυβο. Όμως, υπάρχουν φήμες ότι ήθελε να αγοράσει άμεσα το κότερο ενός εμίρη για να κάνει μαγευτικά ταξίδια με την Εύα Καϊλή και την μικρή του κόρη».

«Και σε κάθε περίπτωση, η πολύωρη ανάκρισή του, κατά τη διάρκεια της οποίας έκλαψε και έπαθε κρίσεις πανικού ενώπιον του δικαστή, στοιχεία κοινών θνητών, καταδεικνύει ότι δεν είναι εγκληματίας. Ή μάλλον, έτσι μας λένε στη via della Noce», αναφέρει η Corriere della Sera για τη γειτονιά του Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

Βέβαια, υπάρχουν και αυτοί που δηλώνουν ότι ο 35χρονος σύζυγος της Εύας Καϊλή «υποφέρει όταν βρίσκεται σε αγχώδεις καταστάσεις. Όποτε βρίσκεται σε τέτοια κατάσταση, κάνει τα πάντα για να ξεφύγει, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα πατήσει πάνω σε όποιον βρίσκεται μπροστά του αναζητώντας βοήθεια», σχολιάζοντας τα όσα φέρεται να κατέθεσε στα στελέχη της βελγικής Δικαιοσύνης.

Πάντως, στο χωριό του Τζιόρτζι ζουν ακόμη οι γονείς του, η μητέρα του Ιόλε και ο πατέρας του Λουτσιάνο, δάσκαλοι και οι δύο στο επάγγελμα, οι οποίοι δηλώνουν ένα πράγμα μαζί με τους συγχωριανούς τους: ότι ο 35χρονος δεν εμφάνιζε ποτέ συμπεριφορές που να παραπέμπουν σε εγκληματία.

Δεν είναι σαφές για τους δημοσιογράφους της Corriere della Sera ότι ο Τζιόρτζι είναι ένας άνθρωπος που άλλαξε στην πορεία. Όταν ήταν μικρός, ήταν ένα απλό ευγενικό αγόρι που είχε μάθει να ενδιαφέρεται για το πλησίον του και που είχε μεγαλώσει με τις αρχές του 66χρονου εκπαιδευτικού και διευθυντή σχολείου πατέρα του, ο οποίος έδινε πάντα μάχες με τους εκπαιδευτικούς και τα συνδικάτα τους.

Ωστόσο, ο πατέρας του, όταν συνάντησε τους ρεπόρτερ της ιταλικής εφημερίδας, δήλωσε μόνο ότι «μου είπαν να σωπάσω αλλά σε κάθε περίπτωση δεν θα μιλούσα». Αλλά, το σκύψιμο του κεφαλιού του και το μειδίαμα στο πρόσωπό του μαρτυρούν ότι οι κατηγορίες για τον γιο του, η εικόνα του με τις χειροπέδες και τα σχόλια στο χωριό είναι χειρότερες και από προδοσία, καταλήγει η Corriere della Sera.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τόμας Μαρκλ: Πώς έφτασαν οι Αρχές στη σύλληψη του πατέρα της Μέγκαν – Οι καταγγελίες του γιου του και τα ευρήματα φρίκης στις αποθήκες σε Μεξικό και Φιλιππίνες
Γυμνές φωτογραφίες, υλικό κακοποίησης παιδιών, VHS και Dark Web στη σκιά της θυελλώδους σχέσης με τη Μέγκαν Μαρκλ - Σε κατ’ οίκον περιορισμό με βραχιολάκι ο 82χρονος
Η Μέγκαν Μαρκλ με τον πατέρα της Τόμας
Ισραήλ: Ο Άιζενκοτ ζητά εντολή σχηματισμού κυβέρνησης – «Σημαντική πρόοδος» στις διαπραγματεύσεις
Οι πολιτικές δυνάμεις που συμμετέχουν στο μπλοκ καλύπτουν ένα ευρύ ιδεολογικό φάσμα, από την Αριστερά έως την εθνικιστική Δεξιά, γεγονός που καθιστά τις διαπραγματεύσεις ιδιαίτερα σύνθετες
Ισραήλ
Μερτς: Οι μουσουλμάνοι που δεν αναγνωρίζουν την ευθύνη μας για το Ολοκαύτωμα να φύγουν από τη Γερμανία
Ο Μερτς επανέλαβε δήλωση του Ρίχαρντ φον Βάιτσεκερ το 1985 ότι «οι νέοι δεν φέρουν ευθύνη για όσα συνέβησαν τότε, φέρουν όμως ευθύνη για το πώς αυτά θα αποτυπωθούν στην Ιστορία»
Ο Γερμανός καγκελάριος, Friedrich Merz
Πρόκληση Φιντάν από τα Κατεχόμενα: Μόνη λύση δύο κράτη στο νησί – Παράνομη η επίσκεψη λέει η Λευκωσία
«Η επίσκεψη αυτή αποτελεί μία ακόμη πρόκληση, που προστίθεται στις συνεχιζόμενες παραβιάσεις της κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία»
Χακάν Φιντάν
Προκαλεί το τουρκικό ΥΠΕΞ για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου: «Άκυρες οι NAVTEX, δεν έχουμε δώσει ακόμη άδεια»
Η Άγκυρα επικαλείται τα όρια που έχει γνωστοποιήσει στα Ηνωμένα Έθνη από τις 18 Μαρτίου 2020 - Ελληνικές διπλωματικές πηγές: Σαφές το διεθνές δίκαιο της θάλασσας
Στο λιμάνι του Ηρακλείου κατέπλευσε το πρωί της Τρίτης 27 Οκτωβρίου το γαλλικό πλοίο ABEILLE MARENGO, ενόψει των υποθαλάσσιων ερευνών για το έργο Great Sea Interconnector. Tο γαλλικό πλοίο αναμένεται να αποτελέσει τη βάση για τις προπαρασκευαστικές εργασίες που συνδέονται με την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης - Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο.  Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2026 (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ 158