Κόσμος

Ευρώπη και Ουκρανία ετοιμάζουν πρόταση 12 σημείων για την λήξη του πολέμου με τη Ρωσία

Η ρωσική κυβέρνηση ζητά εδώ και καιρό να της παραχωρήσει η Ουκρανία περισσότερα εδάφη προκειμένου να συμφωνήσει σε μια εκεχειρία

Η Ευρώπη σε συνεργασία με την Ουκρανία ετοιμάζουν πρόταση 12 σημείων για την λήξη του πολέμου με τη Ρωσία, σύμφωνα με το Bloomberg.

Παράλληλα ένα ειρηνευτικό συμβούλιο, υπό την προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ, θα επιβλέπει την εφαρμογή του προτεινόμενου σχεδίου για την λήξη του πολέμου ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία, σύμφωνα με αυτήν την πηγή.

Ευρωπαίοι ηγέτες κάλεσαν την Ουάσινγκτον να τηρήσει σθεναρή στάση, ζητώντας την άμεση κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία, με τις σημερινές γραμμές του μετώπου να αποτελούν τη βάση για τις όποιες μελλοντικές συνομιλίες.

Η ρωσική κυβέρνηση ζητά εδώ και καιρό να της παραχωρήσει η Ουκρανία περισσότερα εδάφη προκειμένου να συμφωνήσει σε μια εκεχειρία.

Με βάση αυτήν την πρόταση, η Ουκρανία θα λάβει εγγυήσεις ασφαλείας, πόρους για να αποκαταστήσει τις ζημιές από τον πόλεμο καθώς και έναν οδικό χάρτη για την ταχεία ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αφού η Ρωσία συμφωνήσει στην κατάπαυση του πυρός και οι δύο πλευρές δεσμευτούν να σταματήσουν την προώθησή τους, όλα τα εκτοπισμένα παιδιά θα επιστρέψουν στην Ουκρανία. Οι δύο χώρες θα ανταλλάξουν επίσης τους αιχμαλώτους πολέμου.

Οι δύο πλευρές θα ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις σχετικές με τη διακυβέρνηση των κατεχόμενων εδαφών. Ωστόσο, ούτε η Ευρώπη ούτε η Ουκρανία θα αναγνωρίσουν νομικά ως ρωσικό έδαφος τα κατεχόμενα, πρόσθεσε το πρακτορείο.

Οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας θα αρθούν σταδιακά. Όμως περίπου 300 δισεκ. δολάρια, τα «παγωμένα» αποθεματικά της κεντρικής τράπεζας, θα επιστραφούν μόνο αφού η Μόσχα συμφωνήσει να συμβάλει στη μεταπολεμική ανοικοδόμηση της Ουκρανίας. Οι κυρώσεις θα επανέλθουν εάν η Ρωσία επιτεθεί ξανά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέα στοιχεία για την κλοπή του αιώνα στο Λούβρο - Έκλεψαν πάνω από 8.000 διαμάντια, 200 μαργαριτάρια και δεκάδες σμαράγδια και ζαφείρια
Μέχρι και σήμερα οι αρχές δεν έχουν εντοπίσει τα κοσμήματα ενώ δεν ξέρουν καν αν αυτά είναι κάπου κρυμμένα ή αν έχουν πωληθεί ή καταστραφεί
λούβρο
Προειδοποιούν οι ΗΠΑ: «Ο Πούτιν ακόμα οραματίζεται την πρώην Σοβιετική Ένωση – Θέλει την Ουκρανία και περιοχές της Ευρώπης»
Οι αμερικανικές Υπηρεσίες Πληροφοριών «καίνε» τον Ρώσο πρόεδρο για τις πραγματικές προθέσεις του που έχουν στο στόχαστρο κράτη - μέλη του NATO
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν
Χάος στην τουρκική βουλή κατά τη ψήφιση του προϋπολογισμού – Μπουνιές και κλωτσιές ανάμεσα σε βουλευτές
Η ένταση ξεκίνησε έπειτα από λεκτική αντιπαράθεση ανάμεσα στον βουλευτή Προύσας του κυβερνώντος κόμματος, Μουσταφά Βαράνκ, και τον αναπληρωτή επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του CHP, Γκιοκάν Γκιουνάιντιν
Τουρκική Βουλή