Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Φανατικός οπαδός του Τραμπ με πλούσιο ποινικό παλμαρέ και bodybuilder έστελνε τα τρομο-πακέτα!

Φανατικός οπαδός του Τραμπ με πλούσιο ποινικό παλμαρέ και bodybuilder έστελνε τα τρομο-πακέτα!
Cezar Sayok

Φανατικός οπαδός του Ντόναλντ Τραμπ ο συλληφθείς στη Φλόριντα για τα τρομο-πακέτα σε πολιτικούς και ΜΜΕ, που επικρίνουν τον Αμερικανό πρόεδρο. Αντιμετωπίζει 58 χρόνια φυλάκισης.

Ο ύποπτος για τα τρομο-πακέτα ονομάζεται Cesar Sayoc, είναι 56 ετών, με βεβαρυμένο ποινικό μητρώο, χωρίς όμως να είναι γνωστός στις μυστικές υπηρεσίες, ωστόσο έχει συνδέσμους με τη Νέα Υόρκη.

Αξιωματούχοι του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης δήλωσαν την Παρασκευή (26.10.2018) ότι ένα δακτυλικό αποτύπωμα του Cesar Sayok σε μία ύποπτη συσκευασία, τούς βοήθησε να εντοπίσουν τον 56χρονο.

Αμερικανικά ΜΜΕ, μετέδωσαν πλάνα από τις έρευνες της αστυνομίας στο φορτηγάκι του, το οποίο ήταν καλυμμένο με αυτοκόλλητα και αφίσες υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ!

το φορτηγάκι του Cezar Sayok

Ο Sayoc κατηγορήθηκε για πέντε ομοσπονδιακά εγκλήματα, συμπεριλαμβανομένης της αποστολής εκρηκτικών και απειλές εναντίον πρώην προέδρων των ΗΠΑ (σ.σ. Ομπάμα, Κλίντον), οι οποίες επισύρουν ποινή έως και 58 χρόνια κάθειρξη, επεσήμανε ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης, Τζεφ Σέσιονς.

Τέσσερα νέα τρομο-δέματα με παραλήπτες τους Δημοκρατικούς Γερουσιαστές, Κόρι Μπούκερ και Καμάλα Χάρις, τον δισεκατομμυριούχο από την Καλιφόρνια Τομ Στάιερ, καθώς και τον πρώην Διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ Τζέιμς Κλάπερ, εντοπίστηκαν και ερευνήθηκαν από το FBI, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 14.

Cesar Sayoc: Who is Who

Ο Sayok είχε φοιτήσει στο Brevard College της Βόρειας Καρολίνας το 1980, έχοντας παρακολουθήσει τρία εξάμηνα, ωστόσο δεν αποφοίτησε ποτέ.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο 56χρονος έχει συλληφθεί πολλές φορές. Το ιστορικό των συλλήψεών του ξεκινά από τις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Το 1999 είχε συλληφθεί για κατοχή κλεμμένου αυτοκινήτου, ενώ το 2002 είχε απειλήσει να πυροδοτήσει βόμβα σε κτίριο με συνέπειες “χειρότερες από την 11η Σεπτεμβρίου”, όπως περιγράφεται στην αναφορά του αστυνομικού τμήματος του Μαϊάμι.

Η σύλληψή του έγινε την Παρασκευή (26.10.2018) στο πάρκινγκ ενός καταστήματος της αλυσίδας AutoZone στην πόλη Πλαντέισον. Οι αρχές έφτασαν στα ίχνη του από το DNA που βρέθηκε σε τουλάχιστον ένα από τα πακέτα, αλλά και τις καταγραφές τηλεφωνημάτων, ενώ θεωρήθηκε ύποπτος από προηγούμενες τρομο-απειλές σε δικαστικούς.

Ο 56χρονος μετά τη σύλληψή του από το FBI, βρίσκεται υπό κράτηση, όπως επιβεβαίωσε και ο διευθυντής της ομοσπονδιακής αστυνομίας Chris Wray.

Ο ίδιος τόνισε ότι τα δέματα περιείχαν πραγματικό εκρηκτικό υλικό και δεν ήταν φάρσα, ενώ ένα δακτυλικό αποτύπωμα που βρέθηκε στο δέμα που είχε παραλήπτη την γερουσιαστή Μαξίν Ουότερς επιβεβαιώθηκε ότι ανήκε στον Sayok, επεσήμανε ο ίδιος. Πρόσθεσε, ακόμη, ότι είναι πολύ νωρίς να γίνει λόγος για τα κίνητρά του, ενώ δεν απέκλεισε να υπάρχουν και άλλα δέματα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις