Κόσμος

Φιάσκο για Μπολσονάρο! Αναγκάστηκε να ακυρώσει το ταξίδι στις ΗΠΑ

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρο ακύρωσε το ταξίδι του στις ΗΠΑ, για μια τελετή προς τιμή του, ανακοίνωσε αργά χθες το γραφείο του.

Ο Μπολσονάρο αναγκάστηκε να ακυρώσει το ταξίδι του ύστερα από έντονες αντιδράσεις για την βράβευσή του ως το πρόσωπο της χρονιά από το Αμερικανοβραζιλιάνικο Εμπορικό Επιμελητήριο.

Οι ομοφοβικές, ρατσιστικές και μισογυνικές δηλώσεις που έχει κάνει στο παρελθόν ο Βραζιλιάνος πρόεδρος οδήγησαν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι σε όλον τον κόσμο να ζητήσουν την ματαίωση της εκδήλωσης, με πολλές διεθνείς εταιρείες να ανακοινώνουν χθες ότι αποσύρουν τη χορηγία τους από την τελετή που πρόκειται να γίνει στη Νέα Υόρκη.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ η εκδήλωση αυτή οργανώνεται από το Αμερικανοβραζιλιάνικο Εμπορικό Επιμελητήριο στις 14 Μαΐου και ενώ αρχικά επρόκειτο να γίνει στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Νέας Υόρκης, το ίδρυμα, υπό την πίεση της κοινής γνώμης, αρνήθηκε στα μέσα Απριλίου να το στεγάσει.

Ο εκπρόσωπος του Βραζιλιάνου προέδρου Οτάβιο Ρέγκο Μπάρος στην ανακοίνωσή του ανέφερε ότι ο Μπολσονάρο δεν θα παρευρεθεί στο δείπνο εξαιτίας της «αντίστασης και των εσκεμμένων επιθέσεων από τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης και της πίεσης από ομάδες συμφερόντων» στους διοργανωτές και σε χορηγούς.

Μεταξύ άλλων, η αμερικανική αεροπορική εταιρεία Delta, η βρετανική εφημερίδα Financial Times και η εταιρεία συμβούλων Bain & Company ανακάλεσαν τις χορηγίες τους για το δείπνο.

Η ακύρωση του ταξιδιού θεωρείται πλήγμα για τον πρόεδρο Μπολσονάρο που επιδιώκει να οικοδομήσει στενότερους δεσμούς με τις ΗΠΑ και ιδίως με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο επαινεί.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αντίποινα από Ιράν με σφυροκόπημα ενεργειακών εγκαταστάσεων στις χώρες του Κόλπου - Τρία χτυπήματα σε Κουβέιτ και Σαουδική Αραβία
Στο Κουβέιτ, τα δύο διυλιστήρια της εθνικής πετρελαϊκής εταιρείας, τα Mina Abdullah και Mina Al-Ahmadi, επλήγησαν επίσης σήμερα το πρωί από ένα drone το καθένα
Ενεργειακές εγκαταστάσεις στο Κατάρ
WP: Το Πεντάγωνο ζητά από τον Λευκό Οίκο πάνω από 200 δισ. δολάρια για τον πόλεμο – «Να ευχαριστήσετε τον Νετανιάχου» σχολιάζει ο Αραγτσί
Η εφημερίδα αναφέρει ότι το ποσό θα επιδιώξει να αυξήσει «επειγόντως» την παραγωγή κρίσιμων όπλων που δαπανώνται λόγω του πολέμου
Πεντάγωνο