Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Η φιλία που του άλλαξε τη ζωή – Αφαίρεσε τατουάζ με σβάστικα [vid]

Η φιλία που του άλλαξε τη ζωή – Αφαίρεσε τατουάζ με σβάστικα [vid]

Επί 20 χρόνια ο νεοναζί Michael Kent ήταν μέλος ομάδας ακροδεξιών στην Αριζόνα. Η φιλία του με την Αφροαμερικανή Tiffany Whittier του άλλαξε τη ζωή.

Ο 38χρονος Michael Kent αφαίρεσε τα τατουάζ με σβάστικα μετά την απίθανη φιλία του με την αξιωματικό που ήταν υπεύθυνη για την αναστολή του. Ήταν μέλος βίαιης ακροδεξιάς ομάδας στην Αριζόνα για 20 χρόνια. Την εποχή εκείνη έκανε δύο τατουάζ με τη σβάστικα στο στήθος του και ένα με το μότο “λευκή υπερηφάνεια” στην πλάτη του.

Οι απόψεις του άρχισαν να αλλάζουν όταν γνώρισε τη 45χρονη Tiffany Whittier. Ήταν η αξιωματικός που ανέλαβε την υπόθεσή του. “Αν δεν ήταν αυτή, θα είχα κυλήσει ξανά. Είναι πολύ περισσότερο από αξιωματικός. Τη νιώθω περισσότερο σαν οικογένεια”, δήλωσε στο ABC News.

Ήταν η Tiffany που του ζήτησε να κατεβάσει τις ναζιστικές σημαίες από το σπίτι του και να τις αντικαταστήσει με πιο θετικές εικόνες. Σταδιακά οι ιδέες του άρχισαν να αλλάζουν και πλέον εργάζεται σε μια φάρμα με κοτόπουλα στο Κολοράντο. Η πλειοψηφία των συναδέλφων του είναι ισπανόφωνοι.

Μετά τη σβάστικα, τα πάρτι με ισπανόφωνους

“Πριν από όλα αυτά δεν θα δούλευα για κανέναν ή με κανέναν που δεν ήταν λευκό. Τώρα κάνουμε εταιρικά πάρτι ή έχουν quinceañeras και είμαι ο μοναδικός λευκός”, τόνισε ο Kent.

Πρόσφατα κάλυψε τα ναζιστικά του τατουάζ στο Fallen Heroes Tattoo στο Κολοράντο. Είχε έρθει σε επαφή μαζί τους μέσω ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που προσφέρει δωρεάν απομάκρυνση τατουάζ που σχετίζονται με το μίσος.

Ήταν η πρώτη του φορά σε κατάστημα τατουάζ δεδομένου ότι τα περισσότερα τα έκανε στη φυλακή. “Δεν είμαι εδώ για να τον κρίνω. Δεν είναι δική μου δουλειά να κρίνω. Η δουλειά μου είναι να είμαι ο θετικός άνθρωπος στη ζωή κάποιου άλλου”, δήλωσε από την πλευρά της η Whittier.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις