Δευτέρα, 29 Απρ.
21oC Αθήνα

Φιλιππίνες: Φωτιά ξέσπασε σε πλοίο με 120 επιβαίνοντες

Φιλιππίνες: Φωτιά ξέσπασε σε πλοίο με 120 επιβαίνοντες

Μια μεγάλη φωτιά ξέσπασε σε πλοίο με 120 επιβαίνοντες στις κεντρικές Φιλιππίνες. Πρόκειται για το Esperanza Star, το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες ενώ έπλεε στα ανοικτά της νήσου Πανγκλάο.

Η φωτιά στο πλοίο ξέσπασε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες περίπου στις 4:30 τα ξημερώματα της Κυριακής (τοπική ώρα, 23:30 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με ανακοίνωση της Ακτοφυλακής των Φιλιππίνων.

Οι Αρχές κατάφεραν να διασώσουν όλους τους επιβαίνοντες, 65 επιβάτες και 55 αξιωματικούς και μέλη πληρώματος, από τη φωτιά που ξέσπασε εν πλω από το νησί Σικιτζόρ προς το κοντινό νησί Μπόχολ.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τη φωτιά στο πλοίο:

Μέλη της ακτοφυλακής και πυροσβέστες που επέβαιναν σε άλλο σκάφος χρησιμοποίησαν κανόνια εκτόξευσης νερού και έσβησαν την πυρκαγιά γύρω στις 05:00 ώρα Ελλάδας, δήλωσε ένας εκπρόσωπος.

Δύο σκάφη της ακτοφυλακής που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης της πυρκαγιάς και διάσωσης των επιβαινόντων εξακολουθούν να βρίσκονται στη θάλασσα κοντά στο σημείο της πυρκαγιάς. Δεν έχει γίνει γνωστό πού βρίσκονται και η κατάσταση των διασωθέντων επιβατών και μελών πληρώματος.

Οι Φιλιππίνες, ένα αρχιπέλαγος άνω των 7.600 νησιών, έχει φτωχό ιστορικό στην ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, με τη χρήση συχνά υπερφορτωμένων σκαφών και παλιών πλοίων.

Τον Μάρτιο, πυρκαγιά ξέσπασε επίσης σε πορθμείο που μετέφερε περίπου 250 επιβάτες στις νότιες Φιλιππίνες, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 24 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους ανάμεσά τους και ένα μωρό έξι μηνών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις