Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Φιλιππίνες: Ο Ντουτέρτε δεν θα είναι τελικά υποψήφιος απέναντι στην κόρη του

Φιλιππίνες: Ο Ντουτέρτε δεν θα είναι τελικά υποψήφιος απέναντι στην κόρη του

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε θα προσπαθήσει να κερδίσει μια θέση στη Γερουσία της χώρας στις εκλογές της επόμενης χρονιάς, δήλωσε σήμερα ο στενότερος σύμβουλός του, δίνοντας τέλος στις εικασίες ότι θα κατέβαινε υποψήφιος για την αντιπροεδρία απέναντι στην ίδια του την κόρη.

Η τελευταία αυτή εξέλιξη έγινε γνωστή σήμερα ενώ πλησίαζε η προθεσμία που είχαν τα πολιτικά κόμματα στη διάθεσή τους για να οριστικοποιήσουν τους υποψηφίους τους. Ωστόσο υπάρχει πάντα η πιθανότητα για αλλαγές της τελευταίας στιγμής στις απρόβλεπτες αλλά σημαντικές εκλογικές μάχες για την προεδρία και την αντιπροεδρία της χώρας.

Ο στενότερος σύμβουλος του Ντουτέρτε, ο Κρίστοφερ «Μπονγκ» Γκο, γερουσιαστής που κατεβαίνει υποψήφιος για την προεδρία, επιβεβαίωσε στο Reuters την είδηση που μεταδόθηκε από το ραδιόφωνο ότι ο Ντουτέρτε θα είναι υποψήφιος γερουσιαστής στις εκλογές του 2022.

Ο Ντουτέρτε δεν μπορεί να είναι και πάλι υποψήφιος για την προεδρία, μπορεί όμως να διεκδικήσει άλλα αξιώματα.

Ο επικεφαλής επικοινωνίας του Ντουτέρτε δήλωσε το Σάββατο ότι ο πρόεδρος θα είναι υποψήφιος για την αντιπροεδρία, απέναντι στην κόρη του, τη δήμαρχο Σάρα Ντουτέρτε-Κάρπιο, που διεκδικεί την ίδια θέση.

Ο εκπρόσωπος της προεδρίας Χάρι Ροκ απέκλεισε νωρίτερα σήμερα ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

«Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι το εξής – ο πατέρας και η κόρη, ο πρόεδρος Ροντρίγκο Ρόα Ντουτέρτε και η δήμαρχος Ίνταϊ Σάρα, αγαπούν ο ένας τον άλλον», δήλωσε ο Ροκ, αναφερόμενη στην Ντουτέρτε-Κάρπιο με το προσωνύμιο της.

«Ποτέ δεν θα είναι ο ένας απέναντι στον άλλο, ποτέ δεν θα βρεθούν αντιμέτωποι για την ίδια θέση»

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις