Κόσμος

Φινλανδία – κορονοϊός: Δεν προχώρησε η καραντίνα σε πέντε πόλεις, αφού κρίθηκε αντισυνταγματική

Πήγε πήρε πίσω την πρόταση για αυστηρή καραντίνα σε πέντε πόλεις η πρωθυπουργός της Φινλανδίας Σάνα Μάριν αφού κρίθηκε αντισυνταγματική.

Η κυβέρνηση της Φινλανδίας απέσυρε την πρότασή της, με βάση την οποία οι πολίτες σε πολλές μεγάλες πόλεις θα υποχρεώνονταν να κλειστούν στα σπίτια τους για να σταματήσει η εξάπλωση της Covid-19, ανακοίνωσε μέσω του Twitter η πρωθυπουργός Σάνα Μάριν.

Η απόφαση αυτή ελήφθη αφού νωρίτερα μια συνταγματική επιτροπή έκρινε την πρόταση υπερβολικά αόριστη και μη σύμφωνη με το Σύνταγμα της χώρας.

«Λόγω της ανακοίνωσης της επιτροπής, η κυβέρνηση αποφάσισε ότι πρέπει να αποσύρουμε την πρόταση» εξήγησε η Μάριν.

Την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση πρότεινε να περιοριστούν στα σπίτια τους οι κάτοικοι πέντε πόλεων, συμπεριλαμβανομένου και του Ελσίνκι και να επιτρέπεται να βγουν έξω μόνο για συγκεκριμένους λόγους, ώστε να μειωθούν οι μολύνσεις και οι νοσηλείες.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα