Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Φιντέλ Κάστρο: “Ήπιο” μήνυμα Ομπάμα, υβριστικός ο Τραμπ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Την απόσταση που χωρίζει -τουλάχιστον σε επίπεδο εκφοράς του λόγου- τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα με τον Ντόναλντ Τραμπ, αποδεικνύουν τα μηνύματα των δύο για τον θάνατο του ιστορικού ηγέτη του κουβανικού λαού, Φιντέλ Κάστρο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ στο μήνυμά του, σημειώνει “σηματοδοτεί ένα βήμα μακριά από τον τρόμο που διήρκεσε για μεγάλο χρονικό διάστημα, προς ένα μέλλον στο οποίο, ο θαυμάσιος λαός της Κούβας, θα ζήσει τελικά στην ελευθερία, που πλουσιοπάροχα του αξίζει.” Ο ίδιος, τόνισε ότι: “η διακυβέρνησή μας θα κάνει ότι είναι δυνατό, προκειμένου να διασφαλίσει ότι ο λαός της Κούβας, θ’ αρχίσει τελικά το ταξίδι του, στην ευημερία και την ελευθερία.” ενώ εκφράζει την ελπίδα ότι: “θα δει σύντομα,” μία ελεύθερη Κούβα.

Από την πλευρά του, ο Μπάρακ Ομπάμα αποφεύγει οποιαδήποτε τέτοιου είδους κρίση για τον Κάστρο ή το καθεστώς στην Κούβα, σημειώνοντας: “Αυτή την ώρα της απώλειας του Φιδέλ Κάστρο, τείνουμε χείρα φιλίας στο λαό της Κούβας,” δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα. “Η ιστορία θα καταγράψει και θα κρίνει,” την επιρροή του Κάστρο, ενώ δουλέψαμε σκληρά για ν’ αφήσουμε το παρελθόν πίσω μας, τόνισε ο ίδιος. Ο απερχόμενος πρόεδρος Ομπάμα συλλυπήθηκε επίσης, την οικογένεια του Κάστρο δηλώνοντας ότι: “οι σκέψεις και οι προσευχές μας, είναι μαζί με το λαό της Κούβας.”

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε