Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Φλωρεντία: Έπιασαν ανήλικη Ελληνίδα για βανδαλισμό στη Ponte Vecchio

Φλωρεντία: Έπιασαν ανήλικη Ελληνίδα για βανδαλισμό στη Ponte Vecchio
Φωτογραφία EPA

Οι βλακείες πληρώνονται, ενίοτε ακριβά. Όπως στην περίπτωση ενός κοριτσιού που ήταν διακοπές με την οικογένειά της στη Φλωρεντία και είχε τη φαεινή ιδέα να γράψει το όνομά της με μαρκαδόρο στην Ponte Vecchio.

Όλα έγιναν πριν από μερικές μέρες και ενώ η 15χρονη Ελληνίδα ήταν εκδρομή με την οικογένεια και φίλους της στη Φλωρεντία. Είχαν ταξιδέψει από τη Μπολόνια. Αποφάσισαν λοιπόν να επισκεφτούν ένα από τα πιο ιστορικά μνημεία στην Ιταλία, την Ponte Vecchio (σ.σ. Παλαιό Γεφύρι).

Το 15χρονο κορίτσι φαίνεται πως δεν το… καλοσκέφτηκε όταν αποφάσισε να γράψει με μαύρο μαρκαδόρο στο μνημείο στη φράση “η Λίνα είναι τέλεια”. Γιατί δημοτικοί αστυνομικοί που την είδαν να γράφει στο μνημείο, παρενέβησαν αμέσως.

Σε βάρος της κατατέθηκε καταγγελία για βανδαλισμό και καταστροφή ιστορικού μνημείου και της επιβλήθηκε πρόστιμο 160 ευρώ.

Στην Ιταλία έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό εκστρατεία κατά των βανδαλισμών, όπως και κατά της αναγραφής ονομάτων και φράσεων στην επιφάνεια των ιστορικών μνημείων και αξιοθέατων της χώρας.

Το Ponte Vecchio (“Παλαιό Γεφύρι”) είναι ένα μεσαιωνικό πέτρινο κλειστό μονότοξο γεφύρι πάνω από τον Ποταμό Άρνο, γνωστό για την ύπαρξη μαγαζιών χτισμένων κατά μήκος του, όπως συνηθιζόταν τότε. Αρχικά, τα μαγαζιά αυτά ήταν κρεοπωλεία, στις μέρες μας όμως οι κάτοχοι τους είναι κοσμηματοπώληδες, έμποροι έργων τέχνης και πωλητές αναμνηστικών.

Με πληροφορίες από firenzepost.it, ΑΠΕ – ΜΠΕ και Wikipedia

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις