Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Φλόριντα: Δύο γυναίκες νεκρές από το μακελειό σε σχολή γιόγκα – Νεκρός και ο δράστης – video

Φλόριντα: Δύο γυναίκες νεκρές από το μακελειό σε σχολή γιόγκα – Νεκρός και ο δράστης – video

Δύο γυναίκες έπεσαν νεκρές από τα πυρά του ένοπλου που “μπούκαρε” σε σχολή γιόγκα της Φλόριντα. Ο ίδιος ο δράστης μετά από την δολοφονική του ενέργεια αυτοκτόνησε.

Δυο γυναίκες σκοτώθηκαν όταν ένας ένοπλος άνοιξε πυρ σε στούντιο γιόγκα στη Φλόριντα πριν αντεπιτεθούν άλλοι μαθητές της τάξης — ο δράστης αυτοκτόνησε, ανακοίνωσε το Σάββατο (σήμερα) η αστυνομία.

Οι δύο γυναίκες, η Νάνσι Βαν Βέσεμ, 61 ετών, και η Μάουρα Μπίνκλεϊ, 21, πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής (τοπική ώρα) όταν ο Σκοτ Μπέιερλε, 40 ετών, άνοιξε πυρ στο στούντιο Hot Yoga που βρίσκεται μέσα σε εμπορικό κέντρο στην πρωτεύουσα Ταλαχάσι της Φλόριντα, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το αστυνομικό τμήμα της πόλης.

Άλλοι τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν από τους πυροβολισμούς καθώς και ένας άνδρας ο οποίος τραυματίστηκε από τη λαβή του πιστολιού του δράστη, ανέφερε το αστυνομικό τμήμα του Ταλαχάσι.

«Υπάρχουν ενδείξεις ότι πολλοί άνθρωποι όχι μόνο αντεπιτέθηκαν αλλά προσπάθησαν να σώσουν άλλους ανθρώπους», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας Μάικλ ΝτιΛίο.

Δύο από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση και τρεις εγκατέλειψαν το τοπικό νοσοκομείο αφού έλαβαν τις πρώτες βοήθειες, σύμφωνα με την αστυνομία.

Αυτοκτόνησε ο δράστης

Ο Μπέιερλε τραυματίστηκε προφανώς από πυροβολισμό που προκάλεσε στον εαυτό του, ανέφερε η αστυνομία.

Ο δήμαρχος Άντριου Γκίλουμ, ο υποψήφιος κυβερνήτης των Δημοκρατικών, διέκοψε την εκστρατεία για τις ενδιάμεσες εκλογές της Τρίτης για να επιστρέψει στην πόλη.

«Καμία ενέργεια με τη βία των όπλων δεν είναι αποδεκτή», έγραψε στο Twitter o Γκίλουμ.

Το ποσοστό των φόνων στο Ταλαχάσι αποτελεί θέμα στην αναμέτρηση για τον θώκο του κυβερνήτη, με τον αντίπαλο του Γκίλουμ, τον Ρεπουμπλικανό πρώην βουλευτή Ρον ΝτεΣάντις, να τον κατηγορεί για αδυναμία στην αντιμετώπιση του εγκλήματος.

Ο ένοπλος φαίνεται ότι έδρασε μόνος και δεν υπάρχει άμεση απειλή για την κοινότητα του Ταλαχάσι, είπε ο ΝτιΛέο.

Η αστυνομία ερευνά αν υπήρχε κάποια σχέση ανάμεσα στον δράστη και στα θύματα, πρόσθεσε.

«Όλα τα στοιχεία δείχνουν έναν μοναδικό δρώντα ο οποίος έμεινε στο σημείο και πέθανε, άρα δεν υπάρχει άλλη απειλή για το κοινό», είπε ο ΝτιΛέο.

Ο δημοτικός σύμβουλος Σκοτ Μάντοξ, ένας από τους αξιωματούχους που πήγε στο σημείο, δήλωσε: «Στη δημόσια σταδιοδρομία μου, χρειάστηκε να παρευρεθώ σε ορισμένες άσχημες σκηνές. Αυτή είναι η χειρότερη. Παρακαλώ προσευχηθείτε», έγραψε ο Μάντοξ στο Facebook.

Ο Άλεξ Ρέντινγκ, ιδιοκτήτης ενός μπαρ που βρίσκεται στον κάτω όροφο από το στούντιο, είπε ότι άρχισε να έρχεται κόσμος που ζητούσε βοήθεια, λέγοντας ότι ένας άνδρας είχε περίεργη συμπεριφορά μέσα στο στούντιο γιόγκα και στη συνέχεια άρχισε να πυροβολεί στη διάρκεια του μαθήματος, ανέφερε η Tallahassee Democrat.

Άλλοι, ξυπόλητοι από το μάθημα γιόγκα, ήρθαν στο μπαρ σε κατάσταση σοκ και ανήμποροι να προφέρουν τίποτε άλλο εκτός από τη λέξη “shooter” (κάποιος που πυροβολεί), ανέφερε η εφημερίδα.

Η Μέγκαν Νίξον είπε πως γευμάτιζε σε ένα εστιατόριο κάτω από το στούντιο όταν άκουσε πυροβολισμούς και κόσμο να τρέχει προς τα πάνω.

«Ακούστηκε ο ήχος έξι ή επτά πυροβολισμών. Είδα πέντε ασθενοφόρα, ανθρώπους να μεταφέρονται σε φορεία», είπε στην Tallahassee Democrat. «Είναι τρομακτικό, είναι τόσο κοντά στο σπίτι»,

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις