Τρίτη, 30 Απρ.
21oC Αθήνα

Φλόριντα: Ένας 6χρονος πυροβολήθηκε θανάσιμα από 9χρονο παρουσία ενήλικα

Φλόριντα: Ένας 6χρονος πυροβολήθηκε θανάσιμα από 9χρονο παρουσία ενήλικα
Reuters Αρχείο

Τραγωδία στη Φλόριντα! Ένας 6χρονος σκοτώθηκε με μία σφαίρα στο κεφάλι από 9χρονο, που πάτησε τη σκανδάλη ενός όπλου, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Η ένοπλη βία αποτελεί την κύρια αιτία θανάτου στις ΗΠΑ.

Ο 6χρονος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Φλόριντα των ΗΠΑ όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, δήλωσε ο βοηθός του σερίφη του Τζάκσονβιλ. Το θύμα τραυματίστηκε στο κεφάλι με έναν μόνο πυροβολισμό, είπε.

Ένας ενήλικας ήταν παρών στο σπίτι τη στιγμή του πυροβολισμού, αλλά οι αρχές δεν έκαναν γνωστή τη σχέση μεταξύ εκείνου και των παιδιών ή τη σχέση μεταξύ των δύο ανήλικων.

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε σε σπίτι στην οδό Shady Pine στο Westside του Jacksonville της Φλόριντα.

Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά οι αρχές δεν έχουν βρει ενδείξεις εγκληματικής βίας, σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη.

Το τραγικό αυτό περιστατικό δεν είναι το πρώτο που αφορά ένα μικρό παιδί και ένα όπλο τους τελευταίους μήνες στις ΗΠΑ. Στη Βιρτζίνια, ένας 6χρονος πυροβόλησε εσκεμμένα τον δάσκαλό του στην Α’ δημοτικού.

Τον Ιούλιο, ένας 17χρονος συνελήφθη και κατηγορήθηκε για φόνο αφού πυροβόλησε μέχρι θανάτου μία 14χρονη στο Ανατολικό Χάρλεμ.

Η βία με όπλα παραμένει η κύρια αιτία θανάτου στις ΗΠΑ. Το 2023, περισσότεροι από 26.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυροβολισμούς, σύμφωνα με το αρχείο «Gun Violence».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις