Δευτέρα, 29 Απρ.
24oC Αθήνα

Φλόριντα: Καρχαρίες εθισμένοι στην κοκαΐνη – Τα σοκαριστικά στοιχεία έρευνας

Φλόριντα: Καρχαρίες εθισμένοι στην κοκαΐνη – Τα σοκαριστικά στοιχεία έρευνας

Μια… πρωτότυπη «συνήθεια» γι αυτούς έχουν αποκτήσει πιθανότατα καρχαρίες στην Φλόριντα.

Σύμφωνα με έρευνα, καρχαρίες ανοιχτά της Φλόριντα ενδέχεται να επηρεάζονται από πακέτα κοκαΐνης που καταλήγουν στο βυθό της θάλασσας.

Ο θαλάσσιος βιολόγος Τομ Χιρντ ερεύνησε τα δεδομένα στο πλαίσιο μιας νέας τηλεοπτικής σειράς με τίτλο «Καρχαρίες Κοκαΐνης» – η οποία θα κάνει πρεμιέρα στο Discovery Channel την επόμενη εβδομάδα.

Σε αυτή εξετάστηκαν μαρτυρίες από που λένε λένε ιστορίες για ψάρια εθισμένα στα ναρκωτικά.

«Η μεγαλύτερη ιστορία εδώ είναι ο τρόπος με τον οποίο τα χημικά, τα φαρμακευτικά προϊόντα και τα παράνομα φάρμακα εισέρχονται στις πλωτές οδούς μας – εισέρχονται στους ωκεανούς μας – και τι επιπτώσεις θα μπορούσαν να έχουν στη συνέχεια σε αυτά τα ευαίσθητα ωκεάνια οικοσυστήματα» τονίζει ο βιολόγος.

Ο ίδιος μαζί με μια καταδύτρια, σε ένα επεισόδιο βούτηξαν και παρατήρησαν κάποιους καρχαρίες να ενεργούν περίεργα. Συγκεκριμένα, ένας σφυροκέφαλος καρχαρίας, ένα είδος που συνήθως αποφεύγει τους ανθρώπους, έσπευσε ακριβώς πάνω τους και φαινόταν να κολυμπά λοξά.

Στα 60 πόδια βάθος ένας σταχτοκαρχαρίας (sandbar sharks) κολυμπούσε σε…κύκλους, δείχνοντας προσήλωση σε ένα αντικείμενο που δεν ήταν εκεί, σύμφωνα με την εκπομπή.

Στη συνέχεια, εξέτασαν πώς αντιδρούσαν οι καρχαρίες στις συσκευασίες που έριχναν στο νερό και οι οποίες ήταν παρόμοιες σε μέγεθος και σχήμα με τα πακέτα κοκαΐνης. Στο πείραμα, οι καρχαρίες φάνηκε να επιλέγουν ψεύτικα δέματα κοκαΐνης αντί για έναν ψεύτικο κύκνο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις