Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Φλόριντα: Κατηγορίες για 17 ανθρωποκτονίες στον 19χρονο “μακελάρη”

Φλόριντα: Κατηγορίες για 17 ανθρωποκτονίες στον 19χρονο “μακελάρη”

Κατηγορίες για 17 ανθρωποκτονίες από πρόθεση απήγγειλαν οι αρχές στον 19χρονο μακελάρη της Φλόριντας Νίκολας Κρουζ, ο οποίος διέπραξε μία από τις χειρότερες ένοπλες επιθέσεις που εκτυλίχθηκαν ποτέ σε αμερικανικό σχολείο.

Ο 19χρονος αφού αποβλήθηκε από το Λύκειο Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας του Πάρκλαντ της Φλόριντα, για πειθαρχικούς λόγους επέστρεψε στο σχολικό συγκρότημα και τους “θέρισε.”

Συγκεκριμένα άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως, φορώντας αντιασφυξιογόνα μάσκα, οπλισμένος με τουφέκι AR-15 και χειροβομβίδες.

Χρησιμοποίησε τις χειροβομβίδες για να προκαλέσει το συναγερμό πυρκαγιάς. Στόχος του να βγάλει όσο το δυνατόν περισσότερους μαθητές και καθηγητές στους διαδρόμους. Ήθελε να σκοτώσει όσους περισσότερους μπορούσε.

Κάποιοι κατάφεραν να κρυφτούν σε ντουλάπες, σε τουαλέτες, σε τάξεις. Video που έρχονται στο φως δείχνουν τις δραματικές στιγμές των όσων έγιναν στο σχολείο.

Ακόμη ένα video, από εκείνα που κατέγραψαν οι ίδιοι οι μαθητές που κρύβονταν από τον μακελάρη, έρχεται στο φως. Ανέβηκε στο instagram από την Ericka Duval, μια από τις μαθήτριες που έζησαν τον τρόμο.

Μέσα σε μια τάξη, μια ομάδα μαθητών έχει βρει καταφύγιο. Έχουν ανοίξει έναν υπολογιστή και παρακολουθούν από τις ειδήσεις, τι συμβαίνει. Κάποια στιγμή, στην πόρτα εμφανίζονται αστυνομικοί. Ο ένας προσπαθεί να δει τι συμβαίνει μέσα. Τα παιδιά κάνουν νόημα πως βρίσκονται εκεί. Έχουν σηκώσει τα χέρια τους. Ο αστυνομικός σπάει το τζαμάκι της πόρτας και μπαίνοντας τους διατάζει όλους να πέσουν στο πάτωμα.

A post shared by Ericka Duval (@erickaduval) on

A post shared by Ericka Duval (@erickaduval) on

Από την πρώτη στιγμή, η κοινή γνώμη παρακολούθησε με κομμένη την ανάσα τις στιγμές του τρόμου. Τα video όπου ακούγονται οι πυροβολισμοί ή που μαθητές με τα χέρια ψηλά καταφέρουν να φύγουν από το σχολείο τους.

https://youtu.be/YPzWixInupo

https://youtu.be/Ba3MGTVD8lo

https://youtu.be/X_VEeePFaTg

A post shared by Ericka Duval (@erickaduval) on

A post shared by Ericka Duval (@erickaduval) on

Νίκολας Κρουζ: Ο 19χρονος που έγινε δολοφόνος

Ο Νίκολας Κρουζ ήταν μαθητής στο σχολείο Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας. Όμως πέρυσι, αποβλήθηκε. Το γιατί δεν είχε γίνει γνωστό μέχρι τώρα. Η συμπεριφορά του περιγράφεται απ’ όλους ως προβληματική. Τον περιγράφουν ως έναν άνθρωπο με λατρεία για τα όπλα, ως έναν ρατσιστή, που του άρεσε να σκοτώνει μικρά ζώα. Φέρεται να είχε πει σε συμμαθητή του: «ορκίζομαι στο Θεό, θα αιματοκυλήσω το σχολείο».

Είχε δυο λογαριασμούς στο Instagram. Ανέβαζε φωτογραφίες με όπλα και με μαχαίρια. Σε μια εμφανίζεται με κόκκινο καπέλο και το σύνθημα “Make America Great Again” (σ.σ. προεκλογικό σύνθημα του Ντόναλντ Τραμπ) και το πρόσωπό του καλυμμένο με γάζες στα χρώματα της αμερικανικής σημαίας.

Σε άλλες φωτογραφίες φαίνονται όπλα απλωμένα πάνω σε ένα κρεβάτι. Και σε μια ακόμα, σαν να σημαδεύει προς ένα παράθυρο.

Ο Κρουζ, αποκαλύπτεται, είχε αποβληθεί πέρυσι από το σχολείο γιατί είχε μπλεχτεί σε καυγά με το αγόρι της πρώην κοπέλας του. Συμμαθητής του αποκαλύπτει ότι όσο είχε σχέση με τη συγκεκριμένη κοπέλα, την κακοποιούσε. Ένας καθηγητής αποκάλυψε από την πλευρά του πως κάποτε ο Κρουζ είχε εμμονή με άλλο κορίτσι, στο σημείο να την παρακολουθεί σε σημείο παρενόχλησης.

Ο 19χρονος Νίκολας Κρουζ, μετά την επίθεση, συνελήφθη. Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για 17 φόνους εκ προμελέτης και τέθηκε υπό κράτηση.

Προσπάθησε να το σκάσει

Ο Κρουζ επιχείρησε να διαφύγει από τον τόπο του μακελειού μαζί με μαθητές που προσπαθούσαν να σωθούν. Κατάφερε να ξεφύγει αρχικά αλλά μια ώρα μετά, τον συνέλαβαν.

Η σύλληψή του έχει καταγραφεί στην κάμερα.

https://youtu.be/whhGzsF21GQ

Ο 19χρονος αντιμετωπίζει 17 κατηγορίες για ανθρωποκτονία εκ προμελέτης και μπορεί να καταδικαστεί ακόμη και σε θάνατο.

Ήδη, φορώντας μια φόρμα νοσοκομείου, μεταφέρθηκε στη φυλακή.

Ο θάνατος της μητέρας του

Ο Κρουζ έχει έναν ετεροθαλή αδερφό, τον Ζάκαρι. Υιοθετήθηκαν από τη Λίντα και το Ρότζερ Κρουζ όταν ήταν ακόμη βρέφη. Ο πατέρας τους πέθανε πριν από πολλά χρόνια. Η μητέρα τους έφυγε από τη ζωή την 1η Νοεμβρίου του 2017 από πνευμονία.

Ο θάνατός της φαίνεται πως επηρέασε ακόμη περισσότερο τον ασταθή χαρακτήρα του 19χρονου. Όταν η Λίντα πέθανε, ο Νίκολας και ο Ζάκαρι τέθηκαν υπό την προστασία οικογενειακού φίλου. Αλλά ο 19χρονος δεν ήταν χαρούμενος εκεί και θέλησε να φύγει.

Σύμφωνα με τη Washington Post, συγγενής του Κρουζ από τη Νέα Υόρκη αποκάλυψε ότι λίγο μετά το θάνατο της μητέρας του, περίπου την περίοδο της Ημέρας των Ευχαριστιών, ο Νίκολας Κρουζ μετακόμισε στο σπίτι της οικογένειας ενός φίλου του από το Λύκειο Στόουνμαν Ντάγκλας.

Ο 19χρονος μακελάρης τη στιγμή της σύλληψής του

“Η οικογένεια τον έφερε στο σπίτι της. Του βρήκε και μια δουλειά στο συνοικιακό μίνι μάρκετ. Δεν διέκριναν κάτι που να παρέπεμπε σε βία”, δήλωσε ο Τζιμ Λούις, δικηγόρος που εκπροσωπεί την οικογένεια. “Ήταν θλιμμένος, ίσως λίγο ιδιόρρυθμος. Αλλά δεν διέκριναν κάτι βίαιο”, είπε.

Όπως δήλωσε ο Λούις, ο Κρουζ είχε ήδη στην κατοχή του ένα αυτόματο τουφέκι AR-15 όταν μετακόμισε στο σπίτι της οικογένειας. “Ήταν το όπλο του… ήταν κλειδωμένο μέσα σε ένα ντουλάπι στο σπίτι, αλλά είχε το κλειδί του”.

Ο Κρουζ είχε εγγραφεί σε ένα πρόγραμμα για την απόκταση του διπλώματος GED (Σ.τ.Σ: μια πιστοποίηση ότι ο κάτοχός του διαθέτει τις γνώσεις αποφοίτου καναδικού ή αμερικανικού γυμνασίου), σύμφωνα με τον Λούις, αλλά χθες Τετάρτη δεν παρακολούθησε τα μαθήματα λέγοντας στην οικογένεια ότι “την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου δεν πηγαίνω στο σχολείο”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις