Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

“Φονιάδες” των ψαριών… Αμερικάνοι – Η κίνηση του Τραμπ που προκάλεσε… χαμό! [pics, vids]

Ντόναλντ Τραμπ Ιαπωνία

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν φημίζεται για την υπομονή του. Δεν φημίζεται επίσης για την “πίστη” του στο πρωτόκολλο. Και το απέδειξε και στην Ιαπωνία.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, συνοδευόμενος φυσικά από την εντυπωσιακή Μελάνια, βρίσκεται για δεύτερη μέρα στην Ιαπωνία. Και μαζί με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε αποφάσισαν να κάνουν… bonding με τη φύση. Αλλά τους βγήκε σε κακό!

Ο Τραμπ και ο Άμπε επρόκειτο να γευματίσουν μαζί στο παλάτι Ακασάκα. Το οποίο βλέπει σε μια λίμνη με κυπρίνους. Οι βοηθοί, άνοιξαν δυο μεγάλες πόρτες και εμφανίστηκαν οι δυο ηγέτες.

Στα χέρια τους, κρατούσαν δυο μικρά ξύλινα κουτιά με τροφή για τα ψάρια. Είχαν επίσης και δυο ειδικά ξύλινα κουτάλια, για να ρίχνουν την τροφή στα ψάρια. Και έριχναν και έριχναν και πολύ το διασκέδαζαν…

Το… άδειασαν

Μια κίνηση που πολλοί απέδωσαν στον Ντόναλντ Τραμπ προκάλεσε έναν μικρό… χαμό στα social media. Ο Αμερικανός πρόεδρος φαίνεται να αδειάζει όλο το περιεχόμενο του κουτιού που είχε στα χέρια του, στη λίμνη.

Δεν ήθελε πολύ να γίνει… viral η κίνηση αυτή. Κατηγορήθηκε ότι βαρέθηκε να πετάει λίγη λίγη την τροφή στα ψάρια και την… άδειασε όλη. Μόνο που αυτό –κατά πολλούς- έβαλε σε κίνδυνο τους κυπρίνους.

Βέβαια, αυτό που λίγοι πρόσεξαν ήταν πως ο πρώτος που… άδειασε το κουτί με την τροφή ήταν ο Ιάπωνας πρωθυπουργός. Τον είδε ο Τραμπ, το έκανε κι εκείνος.

Χαμός στο twitter

Στο twitter έχει ένας μικρός χαμός, με πολλούς χρήστες να κατηγορούν τον Τραμπ ως… φονιά των ψαριών!

«Ο Τραμπ δεν μπορεί ούτε ψάρια να ταΐσει σωστά» δήλωσε ο εκπρόσωπος των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο, Adam Glickstein.

Η δημοσιογράφος Lindsay Beyerstein ήταν πιο επιθετική ακόμα: «Ο Τραμπ δολοφόνησε τα αγαπημένα κόι ταϊζοντάς τα περισσότερο από το κανονικό. Δεν είναι μπουφές στο Λας Βέγκας ηλίθιε. Πνίγονται με το περισσότερο φαγητό!».

«Ω Θεέ μου. Τόση τροφή θα μπορούσε να σκοτώσει τα ψάρια. Τι κλασσική κίνηση από τον Τραμπ», έγραψε ένας άλλος χρήστης.

Μόνο που σύμφωνα με τον Dr. Johnson του AquaScape Knowledge Base, το να ταΐζει κανείς τα ψάρια περισσότερα από το κανονικό, δεν τα σκοτώνει. Όχι ακαριαία τουλάχιστον. «Συνήθως αυτό δεν σκοτώνει τα ψάρια. Αλλά η επίδραση που θα έχει στο συκώτι τους και άλλα εσωτερικά όργανα μπορεί να είναι σοβαρή».

Η υπόκλιση που δεν έγινε

Πριν πάει στα… ψάρια, ο Ντόναλντ Τραμπ, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μελάνια, βρέθηκαν στα ανάκτορα για να συναντήσουν τον Αυτοκράτορα Ακιχίτο της Ιαπωνίας και την Αυτοκράτειρα Μισίκο.

Πολλοί περίμεναν να δουν αν ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα ακολουθούσε το πρωτόκολλο και θα υποκλινόταν στον Αυτοκράτορα της Ιαπωνίας. Κι εκείνος δεν τους… απογοήτευσε: δεν υποκλίθηκε. Χαιρέτισε τον Ιάπωνα Αυτοκράτορα μόνο δια χειραψίας.

Φυσικά, ο Τραμπ δεν ήθελε να βρεθεί στη θέση του Μπαράκ Ομπάμα. Ο προκάτοχός του, όταν επισκέφτηκε την Ιαπωνία, είχε υποκλιθεί στον Ακιχίτο. Και είχε… ακούσει τα εξ’ αμάξης γιατί έσκυψε το κεφάλι σε έναν ξένο μονάρχη.

Οπότε ο Ντόναλντ Τραμπ θέλησε να… γλιτώσει απ’ αυτό. Έχει δώσει ευκαιρίες για τόσα άλλα, άλλωστε…

https://youtu.be/wOSm2eWcgVE

Ο Αμερικανός πρόεδρος φαίνεται ότι ένιωσε πολύ… άνετα δίπλα στον (πολύ κοντύτερό του) 83χρονο Ακιχίτο. Και πολλές φορές με το αριστερό του χέρι χτύπησε φιλικά στον Ιάπωνα Αυτοκράτορα, λέγοντας του: «ευχαριστώ για την ωραία συνάντηση. Είμαι σίγουρος ότι θα συναντηθούμε ξανά».

Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις