Κόσμος

Φονική κακοκαιρία με 3 νεκρούς στην Αργεντινή: 11.000 εγκατέλειψαν τα σπίτια τους

Τρεις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και περίπου 11.000 απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων και των πλημμυρών που πλήττουν την περιοχή της Πάμπα, στο κεντρικό τμήμα της Αργεντινής, εδώ και μια εβδομάδα.

Κατά την διάρκεια των επτά τελευταίων ημερών ένα παιδί 11 ετών έχασε την ζωή του όταν έπεσε σε ένα ρυάκι, ενώ ένας άνθρωπος με ειδικές ανάγκες έχασε την ζωή του όταν εγκλωβίστηκε στο σπίτι του, το οποίο πλημμύρισε στο Κίλμες, το οποίο βρίσκεται περίπου 30 χιλιόμετρα νότια του Μπουένος Άιρες. Οι αρχές της Καμπάνα ανακοίνωσαν παράλληλα τον θάνατο ενός άνδρα και στην πόλη αυτή.

“Περίπου 11.000 άνθρωποι είτε απομακρύνθηκαν είτε εγκατέλειψαν οι ίδιοι τα σπίτια τους. Γίνονται επιχειρήσεις παροχής βοήθειας στους πληγέντες”, δήλωσε εξάλλου χθες το βράδυ ο υπουργός Ασφάλειας της Αργεντινής Σέρχιο Μπέρνι στο δίκτυο C5N.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, νέες βροχοπτώσεις, μικρότερης έντασης, αναμένονται στην επαρχία του Μπουένος Άιρες, την περιοχή της Αργεντινής που έχει τον μεγαλύτερο πληθυσμό και στην οποία βρίσκεται και η κύρια αγροτική ζώνη της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε το ψήφισμα για ανάπτυξη στρατού στη Γάζα – Ο Τραμπ ευχαριστεί και την Ελλάδα
Η Χαμάς από την πλευρά της απέρριψε την ψήφιση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ του σχεδίου ψηφίσματος που υπέβαλαν οι ΗΠΑ για την έγκριση μιας Διεθνούς Δύναμης στη Γάζα
Λήψη από drone δείχνει την καταστροφή σε μία κατοικημένη γειτονιά, στην πόλη της Γάζας
Ο Νετανιάχου καταδίκασε την επίθεση σε παλαιστινιακή κοινότητα στη Δυτική Όχθη: «Είναι μια χούφτα εξτρεμιστές»
Η επίθεση σημειώθηκε αφότου εκατοντάδες αστυνομικοί και στρατιώτες χρησιμοποίησαν μπουλντόζες για να κατεδαφίσουν και να εκκενώσουν το φυλάκιο του εβραϊκού οικισμού Τζουρ Μισγάβι
Λωρίδα της Γάζας