Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Φονική κακοκαιρία στην Ιταλία – 10 οι νεκροί από τη θεομηνία

Φονική κακοκαιρία στην Ιταλία – 10 οι νεκροί από τη θεομηνία
Φωτογραφία EPA

Μακραίνει συνεχώς το κατάλογος των θυμάτων από το σφοδρότατο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την Ιταλία από την περασμένη Κυριακή. Οι νεκροί έχουν πλέον φτάσει τους 10.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας στην Ιταλία παραμένει σε κατάσταση πλήρους κινητοποίησης μέχρι και σήμερα (30.10.2018) το βράδυ, ενώ από την Πέμπτη αναμένεται και νέα επιδείνωση των καιρικών συνθηκών.

Με βάση τα στοιχεία που έδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν καταπλακώθηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους από δέντρα που έπεσαν εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων.

Φωτογραφία EPA

Άλλοι δυο παρασύρθηκαν από την τρικυμιώδη θάλασσα, ενώ, μια γυναίκα στη βόρεια περιφέρεια του Μπολτζάνο παρασύρθηκε από τα νερά χείμαρρου, ο οποίος υπερχείλισε. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι ένας πυροσβέστης που συμμετείχε στις επιχειρήσεις αρωγής στο Αλτο Αντιτζε.

Στην ευρύτερη περιοχή της Γένοβας, το λιμάνι της περιοχής Ραπάλο υπέστη μεγάλες ζημιές, ενώ σειρά προβλημάτων καταγράφεται και σε δεκάδες οδικές συνδέσεις, κυρίως στη βορειοδυτική Ιταλία.

Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters

Λόγω των σφοδρών ανέμων, τα σχολεία παρέμειναν κλειστά στη Ρώμη, στη Βενετία, στη Νάπολη και σε μεγάλο μέρος της ευρύτερης περιοχής του Μιλάνου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις