Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Φονικό άρωμα με Νόβιτσοκ: Ψέκασε τους καρπούς της και πέθανε

Φονικό άρωμα με Νόβιτσοκ: Ψέκασε τους καρπούς της και πέθανε

Ο σύντροφος της Dawn Sturgess, που εκτέθηκε στο Νόβιτσοκ, είπε πως πέθανε αφού ψέκασε τους καρπούς της με το άρωμα που περιείχε τη θανατηφόρο ουσία.

Ο Charlie Rowley, που βρίσκεται σε σταθερή αλλά κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, είπε τι έγινε με το άρωμα με Νόβιτσοκ στον αδερφό του κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας το απόγευμα της Τρίτης.

Το ζευγάρι κατέρρευσε με λίγες ώρες διαφορά στις 30 Ιουνίου στο διαμέρισμα του Rowley, στο Amesbury. Πιστεύεται ότι εκτέθηκαν στην ίδια παρτίδα του Νόβιτσοκ που χρησιμοποιήθηκε για να δολοφονηθεί ο διπλός Ρώσος πράκτορας Σεργκέι Σκριπάλ και η κόρη του Γιούλια στο κοντινό Salisbury τον Μάρτιο.

Ο 45χρονος Charlie Rowley δεν μπορούσε να θυμηθεί που ακριβώς βρήκαν το άρωμα με τη σύντροφό του. Θεωρείται πιθανό ότι βρέθηκε κοντά στο Salisbury, κοντά στο σημείο όπου κατέρρευσαν οι Σκριπάλ μετά την έκθεσή τους στον νευροτοξικό παράγοντα Νόβιτσοκ.

Η 44χρονη μητέρα τριών παιδιών Dawn πέθανε στο νοσοκομείο στις 8 Ιουλίου αφού διαπιστώθηκε ότι είχε εκτεθεί σε πολύ μεγαλύτερη δόση από τον 66χρονο Σεργκέι Σκριπάλ και την 33χρονη κόρη του Γιούλια. Ο Matthew Rowley, που ζει στο Warminster, δήλωσε πως ο αδερφός του θυμήθηκε ότι ψέκασε το άρωμα και στους δύο καρπούς της.

Τι θυμάται από το άρωμα με Νόβιτσοκ

“Δεν θυμάται πολλά από όσα έγιναν στη συνέχεια αλλά αυτή η λεπτομέρεια έχει μείνει στο μυαλό του. Δεν ξέρουμε ακόμα αν είχε άμεση επαφή με τον νευροτοξικό παράγοντα Νόβιτσοκ όπως η Dawn ή αν απλά εκτέθηκε επειδή την άγγιξε.

Είναι ακόμα πολύ άρρωστος και δεν έχει διαφύγει για τα καλά τον κίνδυνο ακόμα. Τον ρώτησα που βρήκαν το άρωμα. Αν ήταν στο Elizabeth Gardens ή κάπου αλλού στο Salisbury. Αλλά δεν μπορεί να θυμηθεί ακριβώς. Η μνήμη του έχει επηρεαστεί από αυτό αλλά αρχίζει να θυμάται περισσότερα”.

Η αντιτρομοκρατική βρήκε ένα μικρό μπουκάλι που πιστεύουν ότι περιείχε τον νευροτοξικό παράγοντα Νόβιτσοκ στο διαμέρισμα του Charlie. Οι αξιωματικοί έχουν αποκλείσει τμήμα του Salisbury όπου πιστεύουν ότι το ζευγάρι βρήκε το άρωμα. “Σκότωσαν τη σύντροφό μου, σκότωσαν τη σύντροφό μου” έλεγε στο τηλέφωνο στον αδερφό του. Ο αδερφός του αποκάλυψε ότι ήταν συντετριμμένος όταν έμαθε τα τραγικά νέα.

“Ο Charlie αναρρώνει σιγά σιγά και τώρα μπορεί να μιλήσει σχηματίζοντας μικρές προτάσεις. Του είπαν ότι η Dawn πέθανε και είναι πολύ θυμωμένος. Όταν του μίλησα φώναζε “σκότωσαν τη σύντροφό μου, σκότωσαν τη σύντροφό μου”. Προσπάθησα να τον παρηγορήσω και του είπα ότι είπε να σταθεί δυνατός για να αναρρώσει”.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις