Κόσμος

Φονικός σεισμός στην Ινδονησία – Τουλάχιστον 37 νεκροί και 52 τραυματίες [pics]

O σεισμός των 7 Ρίχτερ στην Ινδονησία, αφήνει πίσω νεκρούς, τραυματίες και χαλάσματα. Οι αρχές εξέδωσαν προειδοποίηση για τσουνάμι, την οποία στη συνέχεια ήραν...
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τουλάχιστον 37 άνθρωποι σκοτώθηκαν στον σεισμό των 7 βαθμών που συγκλόνισε νωρίτερα σήμερα το νότιο νησί Λομπόκ της Ινδονησίας, μια εβδομάδα έπειτα από τον σεισμό που προκάλεσε τον θάνατο 17 ανθρώπων σε αυτό το τουριστικό νησί ανατολικά του Μπαλί, ανακοίνωσαν οι αρχές.

“Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, 37 νεκροί έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο της πόλης Ταντζούνγκ, στο βόρειο Λομπόκ”, δήλωσε ο εκπρόσωπος των ομάδων διάσωσης της Ματαράμ, της μεγαλύτερης πόλης του νησιού. Ανάμεσα στα θύματα υπάρχει ένα παιδάκι ενός έτους και ένα 72χρονο πρόσωπο. Τουλάχιστον 52 άνθρωποι τραυματίστηκαν, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Η σεισμική δόνηση είχε βάθος 10 χλμ., διευκρίνισε το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS). Οι αρχές εξέδωσαν προειδοποίηση για τσουνάμι, την οποία στη συνέχεια ήραν. Οι κάτοικοι της Ματαράμ έκαναν λόγο για ισχυρή δόνηση που τους φόβισε και βγήκαν στον δρόμο, το ηλεκτρικό ρεύμα κόπηκε και οργανώθηκε η εκκένωση του μεγαλύτερου νοσοκομείου της πόλης, με τους ασθενείς να μεταφέρονται σε ασφαλείς χώρους.

indonesia indonesia

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Φωτογραφίες Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αλβανία: Σοβαρά επεισόδια σε φοιτητικές διαδηλώσεις – Πέταξαν πέτρες και τσιμεντόλιθους στο υπουργείο Παιδείας
Ένταση στα Τίρανα με δακρυγόνα, νερό υπό πίεση και προσαγωγές - Οι φοιτητές διαμαρτύρονται για το κόστος σπουδών και τις συνθήκες στα πανεπιστήμια, ενώ η κυβέρνηση καταδικάζει τη βία
Hooded protesters try to break through a gate at the Education Ministry as the Albanian word "Resign" is displayed on a wall during clashes in Tirana, Albania, Tuesday, Oct. 13, 2026, joining a demonstration organized by the Flamingo protest movement demanding the resignation of Prime Minister Edi Rama.
Ισόβια στον άνδρα που έστησε τη δολοφονία του Τούπακ – Δικαίωση μετά από 30 χρόνια
Ο Ντουέιν «Κίφι Ντι» Ντέιβις καταδικάστηκε για τη δολοφονία του θρυλικού ράπερ στο Λας Βέγκας - «Χρειαστήκαμε 30 χρόνια, αλλά σήμερα θα δώσετε λόγο για τις πράξεις σας», είπε η δικαστής
Duane Davis, right, arrives for a sentencing hearing after his murder conviction in the death of rapper Tupac Shakur on Tuesday, Oct. 13, 2026, in Las Vegas.
Τουρκία: Σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για τον Αμερικανό πρέσβη Τομ Μπάρακ – «Διπλωματική ντροπή χωρίς προηγούμενο»
Στο στόχαστρο της τουρκικής αντιπολίτευσης ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα, με αιχμές για τις συναντήσεις του στην Κωνσταντινούπολη, τη διαμονή του εκτός πρωτεύουσας και τον ρόλο του στη Μέση Ανατολή
Tom Barrack, the U.S. ambassador to Turkey and special presidential envoy to Syria and Iraq, speaks at the U.S. Iraq Business Summit at the U.S. Chamber of Commerce, Friday, July 17, 2026, in Washington.
CNN: Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ δεν είχε καμία πρόθεση να παραιτηθεί – Οι επαφές με συμμάχους και οι διαβεβαιώσεις
Το Σαββατοκύριακο είχε μεταφέρει σε πρόσωπα του περιβάλλοντός της ότι είχε λάβει διαβεβαιώσεις πως δεν θα αποπεμπόταν από τη θέση της πρέσβειρας στην Ελλάδα
Κίμπερλι Γκιλφόιλ